Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση του Ισραηλινού προέδρου στον Τζ. Μπάιντεν για τις προκλήσεις του Ιράν

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Isaac Herzog προειδοποίησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον για την αυξανόμενη προκλητικότητα  του Ιράν και σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε το πυρηνικό πρόγραμμα του  και τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία λαμβάνει όπλα από το Ιράν.

Ο Χέρτζογκ ανέφερε επίσης στην αρχή της συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο ότι έχουν περάσει 40 ημέρες από τον θάνατο της Mahsa Amini και άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκονται υπό κράτηση στο Ιράν, απο τις διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόσθεσε ότι το Ιράν κινείται προς το να γίνει πυρηνική δύναμη. Αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρισμούς ότι η Τεχεράνη παρέχει στη Ρωσία drones που «σκοτώνουν αθώους πολίτες στην Ουκρανία».

«Είναι ένα παράδειγμα του Ιράν πως καταστρέφει τους πολίτες του καθώς προχωρά στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και στην προμήθεια θανατηφόρων όπλων για να σκοτώσει αθώους πολίτες στην Ουκρανία», είπε ο Χέρτζογκ. 

Ο Χέρτζογκ είπε ότι το Ιράν θα αποτελέσει «μια μεγάλη πρόκληση που θα συζητηθεί», αναφέρει το Tanjug.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι ο ίδιος αλλά και ο Μπάιντεν θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Αίγυπτο. 

Ο Χέρτζογκ, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, θα παρουσιάσει στοιχεία για την  “χρήση” ιρανικών drones στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Ουάσιγκτον

Politika.rs 

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More