Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προμνησία στο Παρίσι

 

Διαφορετική πόλη, αλλά ίδιο σκορ (1-1) μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα στους ομίλους του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε ξανά κόντρα στην Μπενφίκα, οι “αετοί” ισοφάρισαν και οι δύο ομάδες αποκόμισαν ακόμη έναν βαθμό ισοπαλίας στον όγδοο όμιλο του Champions League, μετά το αντίστοιχο αποτέλεσμα (1-1) στη Λισαβόνα. Η βραδιά, όμως, γράφτηκε στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς ο Κιλιάν Εμπαπέ -με το τέρμα που πέτυχε- έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία των πρωταθλητών Γαλλίας.

Ο αγώνας

Οι Παριζιάνοι είχαν το πάνω… χέρι στην αρχή του αγώνα, καθώς η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ τους και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το σύνολο του Κριστόφ Γκαλτιέ δυσκολευόταν κόντρα στη συμπαγή άμυνα της Μπενφίκα και δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Οι “αετοί” έφτασαν ελάχιστες φορές στην εστία του Ντοναρούμα, ενώ η Παρί δημιουργούσε… υποψίες ευκαιριών μόνο όταν έβρισκε χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο 40′ και το μετέτρεψε σε γκολ ο Εμπαπέ. Εν συνεχεία, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η Μπενφίκα πήρε με το μέρος της την κατοχή, καθώς θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει ορθολογικά στην εστία της Παρί Σεν Ζερμέν, προκειμένου να απειλήσει. Στο 52′, πάντως, οι Παριζιάνοι ήταν αυτοί που έκαναν την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος. Ο Εμπαπέ ξεπέρασε όμορφα τα μαρκαρίσματα, πάτησε περιοχή και πλάσαρε με ωραίο τρόπο, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 54′, οι “αετοί” απάντησαν με ευκαιρία, αλλά το σουτ που έκανε ο Γκριμάλντο πέρασε άουτ. Εν συνεχεία, η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ πήρε τα… ηνία του παιχνιδιού, κυκλοφορώντας περισσότερο την μπάλα, αλλά δίχως ουσία. Στο 81′, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή για την ανατροπή. Ο Ντράξλερ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και έκανε ωραία ντρίμπλα, ωστόσο καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση και οι αμυντικοί των γηπεδούχων έκλεισαν το οπτικό του πεδίο. Στο 85′, ο Εμπαπέ έκανε το 2-1 για την ομάδα του, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά και το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

ΓΚΟΛ: 40′ Εμπαπέ / 62′ Ζ. Μάριο

Κίτρινες: 29′ Σαράμπια, 61′ Βεράτι / 21′ Οταμέντι, 43′ Ζ. Μάριο, 69′ Φερνάντεζ, 84′ Ζιλμπέρτο

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Ράμος, Ντανίλο, Βιτίνια (85′ Ρουίθ), Βεράτι, Μπερνάτ (85′ Μουκιελέ), Χακίμι, Σαράμπια, Νεϊμάρ, Εμπαπέ (90′ Σολέρ)

Μπενφίκα (Ρότζερ Σμιντ): Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Σίλβα, Μπα (63′ Ζιλμπέρτο), Γκριμάλντο, Φλορεντίνο (77′ Γκονσάλβες), Αουρσνές, Ράφα Σίλβα (77′ Ντράξλερ), Ζ. Μάριο (90+3′ Τσικίνιο), Φερνάντεζ, Ράμος (77′ Πίνιο)

Η βαθμολογία του όγδοου ομίλου

Παρί Σεν Ζερμέν 8π.
Μπενφίκα 8π.
Γιουβέντους 3π.
Μακάμπι Χάιφα 3π.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More