Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσευχή με περιορισμούς στο τέμενος Αλ Ακσά – Η ΕΡΤ σε κηδεία στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ

Στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, η προσευχή στο τέμενος Αλ Ακσά παρουσίαζε μια εντελώς διαφορετική εικόνα, λόγω του εκτεταμένου φόβου, καθώς είχαν επιβληθεί περιορισμοί στους πιστούς. Υπήρχε ανησυχία για πιθανές εντάσεις εξαιτίας των περιορισμών.

Την 13η Οκτωβρίου, η Χαμάς την έχει ανακηρύξει ως Παγκόσμια Ημέρα Οργής και έχε καλέσει σε συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις, όπως και σε αυτή της Ιερουσαλήμ. Επιβλήθηκαν περιορισμοί στην προσέλευση των πιστών στο τέμενος Αλ Ακσά, που συνιστα ένα από τα πιο ιερά του ισλαμικού κόσμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε πιστούς άνω των 50 ετών αλλά και σε αυτούς που είναι από την πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το 5% του κόσμου που συνήθως πηγαίνει στο τέμενος, είπαν στην ΕΡΤ πιστοί που έβγαιναν από το Αλ Ακσά.

H ΕΡΤ σε κηδεία στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ

Το στρατιωτικό νεκροταφείο της Ιερουσαλήμ, έχει γεμίσει κόσμο. Οι κηδείες στρατιωτικών διαδέχονται η μία την άλλη.

Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους έρχονται να αποχαιρετίσουν τον Σλόμου Μοράσνικοφ, έναν μοναχικό στρατιώτη που σκοτώθηκε στις επιθέσεις της Χαμάς.

Κανείς από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, δεν είναι συγγενής του στρατιώτη που κηδεύεται. Έχουν πάει, όμως, για να τιμήσουν τη μνήμη ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε για την πατρίδα τους. Όπως αναφέρουν στην ΕΡΤ, έχουν πάει για έναν ακόμα λόγο: για να αισθανθούν μέρος μιας κοινότητας, αυτή τη δύσκολη στιγμή του πολέμου.

«Είναι ένας μοναχικός, που δεν έχει αρκετά μέλη της οικογενείας του να τον περιβάλλουν. Γι’ αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ» είπε ένας Ισραηλινός.

Να σημιεωθεί ότι οι μοναχικοί στρατιώτες δεν είναι Ισραηλινοί. Πηγαίνουν συνήθως από άλλες χώρες κι εκπαιδεύονται εκεί σε στρατιωτικές σχολές κι έπειτα κατατάσσονται στον ισραηλινό στρατό.

Στην κηδεία του Σλόμου έχει καταφέρει να παρευρεθεί μόνο η μητέρα του και λίγοι συγγενείς.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις, από το Σάββατο που ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς, έχουν σκοτωθεί συνολικά 222 στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Ανταπόκριση: Αλεξία Καλαϊτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More