Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Διαψεύδουν οι Παλαιστίνιοι την επίθεση στον Μαχμούντ Αμπάς

Δαψεύδονται οι αναφορές τουρκικών ΜΜΕ που εμφάνιζαν τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, να έχει δεχτεί επίθεση από υποστηρικτές της Χαμάς που φέρεται να άνοιξαν πυρ κατά της αυτοκινητοπομπής που τον συνόδευε σε συνάντηση στη Δυτική Όχθη.

Ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα Παλαιστίνιους αξιωματούχους, αμφισβητούν το γεγονός της επίθεσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων λόγων ότι μεταδόθηκε κυρίως από τουρκικά ΜΜΕ.

JUST IN: The Palestinian Authority has denied widespread reports of any assassination attempt against President Mahmoud Abbas

— The Spectator Index (@spectatorindex) November 7, 2023

Νωρίτερα, ορισμένα τουρκικά δίκτυα έγραφαν για ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Παλαιστίνιου προέδρου το μεσημέρι της Τρίτης.

Το τουρκικό πρακτορείο EHA Medya έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο, στο οποίο φέρεται να τραυματίζεται ένας φρουρός του Αμπάς.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση τα «Παιδιά του Abu Jandel», οι οποίοι έδωσαν 24ωρο τελεσίγραφο στον Μαχμούντ Αμπάς να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι σε πόλεμο με την ισραηλινή κατοχή, διαφορετικά θα κάνουν ανταρσία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More