Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάρριψη Drones στη περιφέρεια της Μόσχας – Ρωσική επίθεση με ίδιο όπλο στην Οδησσό τραυμάτισε 11 ανθρώπους  

Ο πόλεμος των drones έφτασε στην περιφέρεια της Μόσχας, ενώ ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στην περιφέρεια της Οδησσού τραυμάτισαν 11 ανθρώπους εκ των οποίων 3 παιδιά.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σαμπιάνιν, ανακοίνωσε πως συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δυο ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην περιφέρεια της Μόσχας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρξαν απώλειες και υλικές ζημιές.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, από την πλευρά του, μετέδωσε επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας πως καταστράφηκαν συνολικά 9 ουκρανικά drones στην περιφέρεια της Μόσχας και στη γειτονική περιφέρεια Καλούγκα.

Στον αντίποδα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ρωσική επίθεση με drones στην περιφέρεια της Οδησσού είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι, ανάμεσα τους τρία παιδιά. Μέσω Facebook, ανέφεραν πως πήραν φωτιά αυτοκίνητο και βιομηχανική εγκατάσταση, ενώ συνολικά ένδεκα κτίρια υπέστησαν ζημιές. Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, κατά την ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζεται πού ακριβώς έγιναν οι επιθέσεις.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης περιφέρειας Οδησσού Όλεχ Κίπερ ανέφερε πως άνδρας που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε επίθεση την προηγουμένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More