Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με εκατέρωθεν  ανακοινώσεις καταρρίψεων και πληγμάτων συνεχίζεται ο «πόλεμος των drones»

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν με 21 εξαπέλυσαν 21 drones και τρεις πυραύλους κρουζ εναντίον της Ουκρανίας τη νύχτα και προσθέτει ότι όλα τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οι δύο από τους τρεις πυραύλους καταστράφηκαν προτού φθάσουν στους στόχους τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, τα drones, ήταν Shahed ιρανικής κατασκευής και κατευθύνονταν στην περιφέρεια Χμελνίτσκι, ενώ οι πύραυλοι προς νότιους τομείς της Ουκρανίας. Παράλληλα σημειώνεται πως στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι βρίσκεται αεροπορική βάση.

Ο τρίτος ρωσικός πύραυλος δεν καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα, αλλά ούτε αυτός έφτασε στον στόχο του υπογραμμίζει η ουκρανική Π.Α, χωρίς ωστόσο να επεκτείνεται σε λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ τύπου Καλίμπρ εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών. Δεν έκανε σαφές ωστόσο πότε.

Κατά το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό, οι τρεις πύραυλοι κρουζ εκτοξεύθηκαν από την περιφέρεια της Χερσώνας, που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τα πρώτα στάδια του πολέμου, που ξέσπασε πριν από 21 και πλέον μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters,

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More