Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Η μείωση της τιμής των καυσίμων φρέναρε τη “διαρροή” προς τη Βουλγαρία

Η πτώση της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα μείωσε και τη «διαρροή» του καταναλωτικού κοινού της Ροδόπης προς τη γειτονική Βουλγαρία. «Δεν πηγαίνει τόσος πολύς κόσμος προς τα εκεί πια για να γεμίσει τα ρεζερβουάρ του» παρατηρούν ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι στα εξήντα πέντε (65) πρατήρια υγρών καυσίμων της Ροδόπης.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνουν ότι λόγω της μείωσης της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα (ενδεικτικά σήμερα πωλείται: 1.789 η βενζίνη, 1.706 το diesel , 1.070 το πετρέλαιο θέρμανσης, 0.998 η τιμή του φυσικού αερίου), η διαφορά σε σχέση με τις τιμές πώλησης στη γειτονική Βουλγαρία είναι μειωμένη. Μειωμένη και η «διαρροή» των καταναλωτών στη γειτονική χώρα που συνήθιζαν μαζί με τα φθηνότερα καύσιμα να πραγματοποιούν και άλλου είδους αγορές προκαλώντας έτσι πλήγμα στις τοπικές επιχειρήσεις.

«Αυτό», σύμφωνα με τους επαγγελματίες στο χώρο, “δείχνει ότι η θέσπιση ενός ειδικού καθεστώτος μειωμένων τιμών στα καύσιμα για τους μόνιμους κατοίκους της Ροδόπης θα είχε και παράπλευρα οφέλη για το ίδιο το κράτος: έσοδα, ασφαλιστικές εισφορές, θέσεις εργασίας”.

Αυτή τη στιγμή στη Ροδόπη λειτουργούν εξήντα πέντε (65) πρατήρια υγρών καυσίμων, σχεδόν το 1/3 σε σχέση με πριν δύο (2) δεκαετίες. Την ανάγκη «ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας» τονίζουν (και) οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό προσθέτοντας ότι κάθε φορά που ένα ευρώ δαπανάται εκτός τοπικής αγοράς «προκαλείται πλήγμα στην τοπική οικονομία, χάνονται θέσεις εργασίας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More