Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Η Ισλανδία «καταστρέφει» τη διμερή συνεργασία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε το Σάββατο ότι η απόφαση της Ισλανδίας να αναστείλει τις εργασίες της πρεσβείας της στη Μόσχα «καταστρέφει» τη διμερή συνεργασία.

Η Ισλανδία δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επιχειρήσεις θα ανασταλούν από την 1η Αυγούστου λόγω του «χαμηλού» επιπέδου εμπορικών, πολιτιστικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τη Ρωσία να περιορίσει τις διπλωματικές της δραστηριότητες στο Ρέικιαβικ.

«Η απόφαση που έλαβαν οι ισλανδικές αρχές να μειώσουν το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία καταστρέφει όλο το φάσμα της ρωσο-ισλανδικής συνεργασίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. «Θα λάβουμε υπόψη αυτή τη μη φιλική απόφαση όταν οικοδομήσουμε τους δεσμούς μας με την Ισλανδία στο μέλλον. Όλες οι αντιρωσικές ενέργειες του Ρέικιαβικ θα ακολουθηθούν αναπόφευκτα από αντίστοιχη αντίδραση», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασής της, η Ισλανδία είπε ότι οι διπλωματικές σχέσεις δεν είχαν διακοπεί και ότι η πρεσβεία θα ανοίξει ξανά μόλις εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

Επιμέλεια/μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More