Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Ξεπέρασαν τους τρεις χιλιάδες οι πρόσφυγες και μετανάστες στην κλειστή ελεγχόμενη δομή

Περισσότεροι από 3.000 μετανάστες βρίσκονται στην κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου με τους 1.200 τουλάχιστον να μην έχουν καταγραφεί ακόμη. Η πίεση που ασκείται είναι μεγάλη στη δομή, αφού το προσωπικό λόγω του περιορισμένου αριθμού μεταναστών που υπήρχε από την ίδρυση της είναι λιγοστό και δεν επαρκεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Τις τελευταίες ημέρες οι ροές αυξάνουν και αυτό προκαλεί έναν επιπρόσθετο πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές. Συγκεκριμένα την Παρασκευή υπήρξαν 10 τουλάχιστον διαφορετικά περιστατικά με βάρκες που έφτασαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια μεταφέροντας συνολικά 300 μετανάστες.

Το Σάββατο σημειώθηκε ένα περιστατικό με 24 άτομα Β.Α του ακρωτηρίου Πράσσου (13 άνδρες, 5 γυναίκες ,4 αγόρια και 3 κορίτσια) και την Κυριακή το πρωί άλλα 103 άτομα συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στην ΚΕΔ πιθανόν από βάρκες που κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Τα κυκλώματα από ότι φαίνεται έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού αφού μόλις την Παρασκευή συνελήφθη στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου ένας αλλοδαπός που εμπλέκεται σε υπόθεση διευκόλυνσης παράνομης εισόδου προσφύγων και μεταναστών. Ο αλλοδαπός συνελήφθη γιατί σύμφωνα με καταγγελία απείλησε ομοεθνή του προκειμένου να μην γνωστοποιήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία στην Σάμο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More