Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Σώθηκε η μικρή Ελένη μετά από 68 ώρες – Συγκινεί το βίντεο

Η ελπίδα δεν πεθαίνει στα συντρίμμια. Στην πόλη Χατάι διασώστες έβγαλαν ζωντανή μετά από 68 ώρες μέσα από τη συντρίμμια του σεισμού στην Τουρκία τη μικρή Ελένη.

Βίντεο από τη συγκλονιστική στιγμή που η μικρή Ελένη απεγκλωβίζεται έχει καταγραφεί σε βίντεο που ανέβασε στο twitter ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το κοριτσάκι είναι σε καλή κατάσταση, και υπό ιατρική παρακολούθηση.

Το βίντεο:

Baby Helen, saved after 68 hours. #TurkeyEarthquake pic.twitter.com/CWaToPjuAO

— Ekrem İmamoğlu (International) (@imamoglu_int) February 9, 2023

Συγκλονιστικές διασώσεις στη Συρία

Στη Συρία, ο απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού φθάνει τους 3.000 χιλιάδες. Οι πρώτες 72 ώρες από το κύριο πλήγμα του Εγκέλαδου έχουν παρέλθει, μειώνοντας στο ελάχιστο τις ελπίδες επιβίωσης. Ωστόσο οι νέες διασώσεις παιδιών από τα σωστικά συνεργεία συγκλονίζουν. Την ίδια ώρα, το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας αναμένεται να εισέλθει σήμερα στη βορειοδυτική Συρία.

Βλέπει το φως του ήλιου μετά από δύο ημέρες θαμμένο στα συντρίμμια στο Χαλέπι. Τα λευκά κράνη βγάζουν ζωντανό το αγοράκι που επέζησε, όταν το πενταώροφο κτίριο στο οποίο διέμενε κατέρρευσε. Το παιδί ξεσπάει σε κλάματα, όταν του λένε ότι η οικογένειά του δεν τα κατάφερε.

Ανείπωτη είναι η χαρά και στην Ιντλίμπ την ώρα που τα σωστικά συνεργεία βγάζουν ζωντανό ένα κοριτσάκι μετά από 48 ώρες μέσα στο ψύχος.

Σε ένα άλλο σημείο, οι διασώστες τραγουδούν το όνομα αυτού του κοριτσιού για να το ηρεμήσουν… την ώρα που το απεγκλωβίζουν.

Τα σωστικά συνεργεία δεν σταματούν λεπτό να αναζητούν ίχνη ζωής στα ερείπια, καθώς το παράθυρο για επιζώντες είναι 72 ώρες. Ο νεαρός Ομάρ ζει με την αγωνία καθώς η οικογένεια του είναι ακόμα θαμμένη κάτω από τα συντρίμμια.

Ο Αντίλ ήταν από τους τυχερούς. Γι αυτόν και την οικογένεια του ο εφιάλτης τελείωσε γρήγορα.

Ένας νέος μετασεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών καταγράφηκε μέσα στη νύχτα σε προάστιο της Δαμασκού, τρομοκρατώντας εκ νέου τους κατοίκους. Ένα τετραώροφο κτήριο κατέρρευσε και δύο οικογένειες παραμένουν παγιδευμένες.

Από το φονικό σεισμό οι άστεγοι στη Συρία είναι σχεδόν 300.000. Κοιμούνται στην παγωμένη άσφαλτο. Κάποιοι πιο τυχεροί σε αυτοκίνητα και σε σκηνές. Οι εικόνες από ψηλά δεν αποτυπώνουν μόνο το μέγεθος της καταστροφής, αλλά ακόμα και τους τάφους που ανοίγονται στα βόρεια της χώρας.

Τέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό φτάνει στη Συρία το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αυτοκινητοπομπή περιλαμβάνει έξι φορτηγά.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει πως η Άγκυρα θα ανοίξει άλλα δύο συνοριακά περάσματα στη Συρία για να διευκολύνει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

Επιμέλεια: Φοίβη Πετροπούλου ΕΡΤ

Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: Δεν θα εκπλαγώ αν οι νεκροί φτάσουν τις 50.000 – Πάνω από 20 χρόνια για να επανέλθει η περιοχή (video)

Εκπρόσωπος ΕΜΑΚ για επιχειρήσεις στην Τουρκία: Επί 2,5 μέρες προσπαθούσαμε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο – Τεράστια η κλίμακα της καταστροφής (video)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More