Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Γεωργαντά με την ΕΑΣ Ορεστιάδας για τον ηλίανθο

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας κ .Λάμπρος Κουμπρίδης, μεταφέροντας το αίτημα των αγροτικών Ενώσεων της περιοχής να συμπεριληφθεί ο ηλίανθος στο οικολογικό σχήμα 31 που αφορά το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζωών.

«Η νέα ΚΑΠ μας υποχρεώνει να ακολουθήσουμε κάποια σχήματα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Μελετώντας την ΚΑΠ και τα σχήματα αυτά διαπιστώσαμε ότι ο ηλίανθος λείπει εντελώς από όλα τα σχήματα αυτά, ενώ είναι η κύρια καλλιέργεια  για τον Εβρο, »σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Λάμπρος Κουμπρίδης, τονίζοντας πως είναι «επιτακτικό ο ηλίανθος να υπάρχει για τον ορεινό όγκο δηλαδή για τα χωριά που είναι μη αρδευόμενα και είναι ξερικά γιατί  δεν έχουν πολλές επιλογές. Αρα είναι επιτακτικό να μπει σε κάποιο  σχήμα οικολογικό σχήμα ώστε να δίνει σταθερό εισόδημα στους παραγωγούς και αυτό είναι το οικολογικό σχήμα 3.1.1.»

Στην συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα όπως η  νέα εφαρμογή που έχει γίνει για την φορολογία 50% , οι επιδοτήσεις ζωοτροφών, αλλά και η απουσία ΚΤΕΟ από την Ορεστιάδα με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των φορτηγών που θέλουν να περάσουν ΚΤΕΟ να αναγκάζονται να διανύσουν 120 χλμ μέχρι την Αλεξανδρούπολη .

«Η  κάθοδος μας στην Αθήνα ήταν στοχευμένη, έρχονται εκλογές, θεωρήσαμε ότι τώρα ήταν το σωστό timing, εάν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι», κατέληξε ο κ.Λ. Κουμπρίδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More