Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε απόγνωση οι οδηγοί για τις τιμές των καυσίμων

Δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν έστω και κατά το ήμισυ τα ρεζερβουάρ τους οι οδηγοί και βλέπουν νέες ανατιμήσεις. Πετρέλαιο κίνησης και αμόλυβδη πήραν… φωτιά στις αντλίες, ακολουθώντας την ανοδική τάση των διεθνών τιμών.

Σε απόγνωση οι οδηγοί, που «καίνε» καύσιμα αναζητώντας τα φθηνότερα από πρατήριο σε πρατήριο, ενώ πολλοί περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Σε πιο δύσκολη θέση οι επαγγελματίες οδηγοί που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν αφού η μέση τιμή του ντίζελ κίνησης ξεπέρασε της αμόλυβδης.

Δεν λείπουν περιπτώσεις όπως στις Κυκλάδες, που έφτασε ακόμη και τα 2,253 ευρώ το λίτρο ενώ ακόμη και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου το μεταφορικό κόστος είναι χαμηλότερο οι τιμές «καλπάζουν».

Αρνητική πρωταθλήτρια και στις τιμές της αμόλυβδης η νησιωτική χώρα ενώ δεν διαφέρει και πολύ η εικόνα στα πρατήρια της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δυσβάστακτο το ενεργειακό κόστος και για επιχειρήσεις όπως τα αρτοποιεία με τους ιδιοκτήτες τους να ζητούν μειώσεις στην τιμή της κιλοβατώρας, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και του ΦΠΑ στο 6%, για να μη μετακυληθούν αυξήσεις στον καταναλωτή και να μη μπουν περισσότερα λουκέτα.

Με αυξημένη τιμή, παρά την απόφαση για επιδότηση στην αντλία με 25 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διατεθεί το πετρέλαιο θέρμανσης την Παρασκευή. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα κυμανθεί περίπου στο ενάμιση ευρώ το λίτρο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More