Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε θέρμο κλίμα η επικοινωνία Σάλιβαν – Κιλίτς – Οι εκλογές στην Ελλάδα και περιφερειακά ζητήματα στο επίκεντρο

Σε θερμό κλίμα και με εστίαση μεταξύ άλλων στο εποικοδομητικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά χθες ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν και ο Εκπρόσωπος Τύπου και Επικεφαλής Σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Ο Tούρκος Πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, Επικεφαλής Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Προέδρου Ερντογάν είναι αντικαταστάτης του Ιμπραχίμ Καλίν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, εκτός από τις σχέσεις των δύο χωρών, συζητήθηκαν η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα, η κατάσταση στη Συρία και άλλα περιφερειακά ζητήματα. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία.

Αντίστοιχη ανακοίνωση είχαμε και από την αμερικανική πλευρά για την επικοινωνία των δυο συμβούλων Εθνικής Ασφαλείας, με τη διαφορά ότι η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει επίσης ότι οι Σάλιβαν και Τσαγατάι, συμφώνησαν στη σημασία της συνεχιζόμενης σταθερότητας στο Αιγαίο, ο δε Σάλιβαν χαιρέτισε το εποικοδομητικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και τόνισε τη θέση των ΗΠΑ ότι η Σουηδία πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό, κάτι για το οποίο όπως γνωρίζουμε δεν έχει ακόμη δώσει την έγκριση της η Τουρκία.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου

Σχετική είδηση: Τηλεφωνική επικοινωνία Σάλιβαν-Κιλίτς – Στο επίκεντρο η ενίσχυση διμερών σχέσεων, η σταθερότητα στο Αιγαίο και το θετικό κλίμα Τουρκίας-Ελλάδας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More