Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Η εικόνα στο σημείο της εθνικής τραγωδίας 5 μέρες μετά

Ολοκληρώθηκε το μακάβριο έργο της Πυροσβεστικής και η μεταφορά των βαγονιών στα Τέμπη. Αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα (6/3) ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ είναι προγραμματισμένη εντός της ημέρας και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Βασίλη Σιώμο, πριν λίγο ξεκίνησαν φορτηγά-νταλίκες μεταφέρουν ό,τι έχει απομείνει από τη μοιραία αμαξοστοιχία. Φορτωμένο στη νταλίκα το Νο 2 βαγόνι, καμένο και άλλα συντρίμμια, όλα μεταφέρονται στον χώρο του ΟΣΕ όπου θα ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα από τους ειδικούς να βρούνε στοιχεία. Ταυτόχρονα συνεργεία του ΟΣΕ κάνουν εργασίες για να αποκαταστήσουν τη σιδηροδρομική γραμμή και να δοθεί σε κυκλοφορία ίσως μέχρι το τέλος της ημέρας.

Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης Λάρισας

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τη μαραθώνια απολογία του, ο σταθμάρχης της Λάρισας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος του σταθμάρχη χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» προσθέτοντας ότι «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Επισήμανε ότι ο 59χρονος «επί 20  λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας» δίνοντας τον τόνο της κεντρικής υπερασπιστικής γραμμής ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε πρόσωπα που με τις πράξεις και τις παραλείψεις του οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της Τρίτης. Ο ίδιος έκανε λόγο για «επικοινωνιακή και δικηγορική αλητεία» αναφερόμενος σε διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ ο 59χρονος σταθμάρχης είχε εμπειρία μόλις 15 ημερών στο εν λόγω κεντρικό πόστο και όμως κλήθηκε να περαιώσει μόνος μια δύσκολη νυχτερινή βάρδια.

Σύμφωνα με ανακριτικές πηγές, θα κληθούν και άλλα πρόσωπα στο πλαίσιο της διερεύνησης ευθυνών. Όπως έγινε γνωστό ο προϊστάμενός του, ο οποίος τέθηκε σε αργία, πήρε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το δυστύχημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει λάβει κλήση να καταθέσει και είναι θέμα χρόνου να γίνει.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος ΕΡΤ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: 12 τραυματίες στα νοσοκομεία, 7 σε ΜΕΘ – Δύο πολύ σοβαρά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More