Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σούνακ σε Νετανιάχου: «Η κατάσταση είναι αυξανόμενα αφόρητη»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Rishi Sunak δήλωσε σοκαρισμένος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, μετά την επιβεβαίωση για τρεις Βρετανούς νεκρούς ανάμεσα στους εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας που δέχτηκαν επίθεση την Δευτέρα το βράδυ από ισραηλινά πυρά.

Ανταπόκριση-ΕΡΤ: Ευδοξία Λυμπέρη 

Ο Rishi Sunak ζήτησε από τον Benjamin Netanyahu “ενδελεχή και διαφανή ανεξάρτητη έρευνα για το τι συνέβη”.

Ο κ. Sunak είπε ότι είναι πάρα πολλοί οι εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και απλοί πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα και «η κατάσταση είναι ολοένα και πιο αφόρητη». 

Η γλώσσα στην ανακοίνωση της Downing Str. είναι σκληρή και κατηγορηματική δείχνοντας μία αλλαγή στην αντιμετώπιση της βρετανικής κυβέρνησης προς τις τακτικές του Ισραηλινού πρωθυπουργού. 

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει να δει άμεση δράση από το Ισραήλ για τον τερματισμό των περιορισμών στην ανθρωπιστική βοήθεια, την αποσύγκρουση με τον ΟΗΕ και τις υπηρεσίες βοήθειας, την προστασία των πολιτών και την επισκευή ζωτικής σημασίας υποδομών όπως νοσοκομεία και δίκτυα ύδρευσης», αναφέρεται στο ανακοινωθέν από το Νο 10. 

Τέλος ο Βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε στο Ισραήλ ότι «ο δίκαιος στόχος του» να νικήσει τη Χαμάς δεν θα επιτευχθεί επιτρέποντας μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

Νωρίτερα ο πρέσβης της ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο παρέστη στην κλήτευση του υπουργείου εξωτερικών αναφορικά με το θάνατο των εργαζομένων στην World Central Kitchen στη Γάζα.

Παράλληλα ο Βρετανός πρέσβης στα Ηνωμενο Έθνη είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί βαθύτατα για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης στην περιοχή και καλεί όλα τα μέρη να μειώσουν τις εντάσεις».

Την Δευτέρα το βράδυ επτά εργαζόμενοι επισιτιστικής βοήθειας ανάμεσα τους και τρεις Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στη Γάζα. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More