Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Πάτρα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Ιστιοπλοΐας IQFOIL»

Με συμμετοχές από 40 χώρες ο Πατραϊκός κόλπος έχει γεμίσει από τα εθνικά χρώματα των ομάδων που άνοιξαν πανιά για να κερδίσουν μια διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Ιστιοπλοΐας IQFOIL».

Ο άνεμος είναι  δυνατός και ευνοϊκός για τους αθλητές που διαγωνίζονται από τις 6 έως τις 14 Μαΐου σε μια διοργάνωση που ανέλαβε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπως λέει ο Κώστας Σταμάτης, αντιπρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου.

Στην Πάτρα θα κριθεί ποιοι θα πάρουν το εισιτήριο για το  Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Χάγη, ενώ ένα χρόνο πριν από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι οι αγώνες στην Πάτρα αποτελούν πρόκριμα για την συμμετοχή των αθλητών στην κορυφαία διοργάνωση.

Για πρώτη φόρα η κατηγορία IQ FOIL, η οποία αντικαθιστά την κατηγορία RS:X θα κάνει την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024 στο Παρίσι, έπειτα από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το iQFOiL αφορά την νέα ιστιοσανίδα. Λόγω της κατασκευής της αντί να επιπλέει, φαίνεται να πετά χάρη στην χρήση υδροπτερύγων που συνδέονται στο κάτω μέρος της σανίδας δεν συναντά αντίσταση στο νερό και η σανίδα ανασηκώνεται έξω από το νερό, αναπτύσσοντας ταχύτητα που φτάνει ακόμη και τα 25 χλμ. την ώρα. 

Ο αγώνας iq foil θα διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Πόρτο Ρίο. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα διοργανώνει αγώνα πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας τέτοιου τύπου και αυτό σημαίνει πως η πόλη αποκτά ένα νέο Brand name, που βοηθά την τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη.

Σημειώνεται ότι με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο όμιλος έχει αναπτύξει και ένα τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More