Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Το 36ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.) με διεθνή συμμετοχή, διοργανώνεται στις 8-11 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή το συνέδριο η Ασημίνα Γαλλή, διευθύντρια της Β΄παιδιατρικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μίλησε στην ΕΡΤ3 για τον διαβήτη.

Όπως δήλωσε η κα Γαλλή, στην Ελλάδα έχουμε 2500 παιδιά και εφήβους με διαβήτη τύπου 1 και αναμένουμε νέα αύξηση. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που προκαλουν το Διαβήτη τύπου 1 αλλά το 50% είναι κληρονομικοι παράγοντες και το υπόλοιπο ανθρωπογενείς και περιβαλλοντικοί. Τώρα τελευταία χρησιμοποιούμε ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση στον διαβήτη τύπου 1 και αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο, πρόσθεσε η κα Γαλλή.

Εδώ και 101 χρόνια η ινσουλίνη είναι η λύση στο διαβήτη και υπάρχει συνεχής βελτίωση των ινσοουλινών, οι αντλίες ινσουλίνης που είναι πλέον πολύ εξελιγμένες αλλά και συστήματα συνεχούς καταγραφής της γλυκόζης. ¨Όλα αυτά χαρίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής και ύπνου στα μικρότερα παιδιά αλλά και στους ενήλικες με διαβήτη, κατέληξε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More