Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Κάιρο αύριο ο πρωθυπουργός για την διεθνή διάσκεψη για το Μεσανατολικό

Στο Κάιρο θα πραγματοποιηθεί αύριο διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό, με πρωτοβουλία του προέδρου Αλ Σίσι, στην οποία θα συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Με πρόταγμα τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Μέγαρο Μαξίμου διευρύνει την βεντάλια των κινήσεών του και των παρεμβάσεων στη διπλωματική σκακιέρα στη σκιά των εξελίξεων στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Μετά από μια σειρά επαφών με ηγέτες της περιοχής, ο πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο για το Κάιρο καθώς η αιγιπτιακή πρωτεύουσα θα αποτελέσει το σκηνικό της διεθνούς διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή, με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εργασίες που έχει συγκαλέσει ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, να μετατρέπεται σε ακόμη μία ευκαιρία ανάδειξης του ρόλου της Αθήνας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε ένα κρίσιμο κομμάτι του παγκόσμιου χάρτη.

Διεθνής διάσκεψη Καΐρου: Έχουν προσκληθεί οι ηγέτες του Αραβικού κόσμου, της Ευρώπης, ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας και ο ΟΗΕ

Στη Διάσκεψη του Καΐρου έχουν προσκληθεί προκειμένου να δώσουν το παρών 12 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων από τις χώρες του αραβικού κόσμου και της Βόρειας Αφρικής. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός έχει αναδείξει τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα μιας περαιτέρω κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της εσωτερικής ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα ποντάρει όσον αφορά στη διεθνή παρουσία της, στο αποτύπωμα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, έτοιμη συνομιλήτρια με όλους τους σημαντικούς παίκτες στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Παύλος Μαρινάκης: Είναι ξεκάθαρο οτι πρέπει να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπο Παύλος Μαρινάκης στο «Mega
Είναι μια σημαντική διεθνής διάσκεψη για το ζήτημα των Μεσανατολικό, με συμμετοχή ηγετών και από την περιοχή, αλλά και Ευρωπαίων ηγετών. Πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις και η χώρα μας, καθώς αφορά μια περιοχή η οποία είναι δίπλα μας, είναι κοντά μας. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση, είναι αλληλέγγυα στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση. Να προστατευθούν οι άμαχοι. Eικόνες τις οποίες βλέπουμε από οποιαδήποτε πλευρά μικρών παιδιών, μανάδων, ανθρώπων απροστάτευτων. Τις είδαμε αρχικά στο Ισραήλ, το οποίο δέχτηκε μια φρικαλέα επίθεση. Θέλουμε, όσο γίνεται, θέλει η διεθνής κοινότητα αυτές οι εικόνες να περιοριστούν, ει δυνατόν να αποφευχθούν.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More