Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στις κάλπες οι πέντε υποψήφιοι – Στοίχημα η συμμετοχή του κόσμου

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εγκρίθηκαν χθες ομόφωνα από το Διαρκές Συνέδριο οι πέντε υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου. Με απόντα τον απερχόμενο πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, οι πέντε υποψήφιοι ξεδίπλωσαν την ατζέντα και τις προτάσεις τους, για τη λειτουργία τους κόμματος.

Τις πολιτικές τους πλατφόρμες για τον ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος κατέθεσαν στο Σάββατο οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο διαρκές συνέδριο με αλφαβητική σειρά. Η Έφη Αχτσιόγλου παρουσίασε τέσσερις άξονες για την επόμενη μέρα της χώρας και απάντησε με έμφαση σε όσους επιχείρησαν να την παρουσιάσουν ως κέντρο διαπλοκής. Στήριξε τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη απέναντι στα ομοφοβικά σχόλια.

«Καμία έκρηξη τοξικής αρρενωπότητας. Καμία μα καμία θλιβερή προσπάθεια να με παρουσιάσουν ως τάχα κέντρο της διαπλοκής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, προοδευτική Συμμαχία, διάφορα μιντιακά και σοσιαλ μιντιακά κέντρα που έχουν διασυνδέσεις. δυστυχώς μέσα στο κόμμα μας. Καμία τέτοια απόπειρα δεν με έκανε να ξανασκεφτώ την απόφασή μου», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ευχαρίστησε την Έφη Αχτσιόγλου για τη στήριξή της, τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί καμία κηδεμονία. Αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του πως είναι αυτός των Αμερικανών και πως η υποψηφιότητά του είναι η πιο δεξιά υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν θέλετε να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ασφαλές λιμάνι. Της αριστερής καθαρότητας. Μάλλον δεν είμαι η κατάλληλη υποψηφιότητα. Ας αφήσουμε λοιπόν τις αυταπάτες. Υπάρχει μόνο ο δρόμος της νίκης, της αυτοδύναμης νίκης»,, είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη ένα τεράστιο κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής που θα έχει επί της ουσίας ιδρυτικά χαρακτηριστικά του κόμματος των μελών», ήταν το μήνυμα του Νίκου Παππά.

Μεγάλο στοίχημα η προσέλευση στις κάλπες

Κριτική στις πολιτικές που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Στέφανος Τζουμάκας. Με τη φράση «αν κάναμε σωστές πολιτικές ο κύριος Μητσοτάκης θα ήταν στην αντιπολίτευση», ο κύριος Τζουμάκας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του κόμματος.

«Η Αριστερά συζητά μέσα στους δικούς μας χώρους», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Τις προτάσεις του για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι το κόμμα χρειάζεται σχέδιο για να ανακάμψει.

«Εγώ θα δίνω λόγο και στο συνέδριο θα δίνω λόγο και στην Κεντρική Επιτροπή. Θα δίνω λόγο και στην Πολιτική Γραμματεία. Γιατί μακριά από εμάς άνθρωποι που μιλάνε με τον λαό κατευθείαν και δεν δίνουν λόγο πουθενά. Αυτό από μένα να μην το περιμένετε. Και αν το θέλετε μη με ψηφίσετε. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να είμαι μέρος μιας συλλογικής ηγεσίας», συμπλήρωσε.

Τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου άνοιξαν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλευση στις κάλπες και αυτό το στοίχημα, όπως είπαν, πρέπει να κερδηθεί.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμα:

Αχτσιόγλου: Θέλουμε να εκφράσουμε την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία – Τα τέσσερα στρατηγικά πεδία

Στ. Κασσελάκης: Την επόμενη μέρα της εκλογής μου το 41% Μητσοτάκη τελειώνει

Ν. Παππάς: «Να σηκώσουμε ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας στην παράταξη για να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα»

Στ. Τζουμάκας: Nα προχωρήσουμε σε υπέρβαση με ενότητα και νέους αγώνες

Ευ. Τσακαλώτος: Να χτίσουμε την ηγεμονία στη κοινωνία, με το πρόγραμμα, τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More