Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα βλέμματα στο ντέρμπι του Φαλήρου

 

Η δράση στο πρωτάθλημα της Super League συνεχίζεται σήμερα (15/01) με τέσσερα σπουδαία παιχνίδια για την 18η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Άρη στο “Γ.Καραϊσκάκης”, την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον Παναιτωλικό και τον Παναθηναϊκό να έχει δύσκολη… έξοδο στα Γιάννινα. 

Σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης “στροφής” του πρωταθλήματος της Super League. Στις 16:00, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό, με το “μυαλό” της στα Γιάννινα, όπου στις 20:30, ο ΠΑΣ θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Ο Αστέρας Τρίπολης στις 17:00 θα ψάξει… αντίδραση κόντρα στον Λεβαδειακό και στις 19:30, θα διεξαχθεί το ντέρμπι του Ολυμπιακού απέναντι στον Άρη στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

ΑΕΚ – Παναιτωλικός

Στο πρώτο χρονικά ματς (16:00), η ΑΕΚ που βρίσκεται στη 2η θέση με 38 βαθμούς, προέρχεται από τη σπουδαία νίκη με 1:0 στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, περιμένοντας ένα… στραβοπάτημα των “πρασίνων” στα Γιάννινα. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σιντιμπέ, Τζαβέλλα, Γαλανόπουλο, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς και Μοχαμάντι, ενώ επέστρεψε στην αποστολή ο Αρόλντ Μουκουντί. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι, καθώς έχει 19 βαθμούς και είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας, έχοντας στόχο μια καλή παρουσία στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από την ήττα-σοκ με 4:0 στο Αγρίνιο από τον ΟΦΗ. Ο Γιάννης Αναστασίου συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Τζόναθαν Μόρσεϊ και τον Γιάννη Μπουζούκη, με τους Νταγκό και Φλόρες να μένουν εκτός.

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός

Στις 17:00, ο Αστέρας Τρίπολης θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την εκτός έδρας ήττα με 3:0 από τον Άρη και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Άκης Μάντζιος θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Χερόνιμο Μπαράλες, ενώ εκτός έμειναν οι Τιλίκα, Καπίγια, Μπαρτόλο, Μπενίτο, Γκαρθία και Βαλιέντε. Από την άλλη μεριά, ο Λεβαδειακός προέρχεται επίσης από ήττα με 3:1, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει βαθμούς για να ξεφύγει από τα χαμηλά στρώματα. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς δεν θα έχει τους Μάρκοβιτς, Γιαννιώτα, Βινίσιους, Λιάγκα, Ντεντάκη, Σακό και Ντουκαρά.

Ολυμπιακός – Άρης

Στις 19:30, διεξάγεται το ντέρμπι στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το “μομέντουμ” μετά τις τρεις διαδοχικές νίκες με μηδέν παθητικό και πλέον απέχουν 3 βαθμούς από τη 2η ΑΕΚ και 7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Ο Μίτσελ πήρε στην αποστολή τον Ρέαμπτσουκ που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του, ενώ εκτός έμειναν οι Σισέ, Βαλμπουενά και Ουί-Τζο. Οι Θεσσαλονικείς από τη μεριά τους, αντέδρασαν μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και μετρούν δυο συνεχόμενες νίκες. Ο Άλαν Πάρντιου συμπεριέλαβε στην αποστολή του Άρη τους Νταρίντα, Πάλμα, αλλά και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, που μετακόμισε ξανά στους “κίτρινους” και θα αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει το 2023 ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θέλει να “κόψει” βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” έχει ανέβει στους 17 βαθμούς και την 9η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα. Οι “πράσινοι” θέλουν να ξεπεράσουν την ήττα από την ΑΕΚ και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει τον Χουάνκαρ, που επανήλθε από τον τραυματισμό του. Στην αποστολή βρίσκεται και ο νεοφερμένος Λάζλο Κλαϊχνάισλερ αλλά και ο τραυματίας Μάγκνουσον.//

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Ιανουαρίου

ΠΑΣ Λαμία – Ατρόμητος 1:1
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0:0

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

16:00 ΑΕΚ – Παναιτωλικός
17:00 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός
19:30 Ολυμπιακός – Άρης
20:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

19:30 Ιωνικός – Βόλος ΝΠΣ

Η Βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 42

2. ΑΕΚ 38

3. ΠΑΟΚ 36

4. Ολυμπιακός 35

5. Άρης 28

6. Βόλος 26

7. Ατρόμητος 23

8. Παναιτωλικός 19

9. ΠΑΣ Γιάννινα 17

. Αστέρας Τρίπολης 17

11. ΟΦΗ 16

12. Λεβαδειακός 11

. Λαμία 11

14. Ιωνικός 8

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More