Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα μυστικά του ούζου αποκαλύπτουν οι ποτοποιοί της Λέσβου στο 8ο Ouzo Fest (βίντεο)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στον κήπο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης όπου μετά από τέσσερα χρόνια επέστρεψε το Ouzo Fest, το φεστιβάλ ούζου που διοργανώνει ο σύνδεσμος ποτοποιών αποσταγματοποιών Λέσβου. Η ορχήστρα του Κώστα Καλδέλλη ξεσήκωσε το κοινό ενώ το ούζο έρρεε άφθονο. Μεγάλη ήταν η παρουσία Τούρκων επισκεπτών, που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί, εκμεταλλευόμενοι το Κουρμπάν Μπαϊράμι. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να συνομιλήσει με τους ποτοποιούς, να μυηθεί στα μυστικά του ούζου.

Το ούζο αποτελεί το εθνικό μας ποτό, αλλά και το πρώτο εξαγώγιμο αλκοολούχο ποτό της Ελλάδας, καταλαμβάνοντας το 70% των εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ πάνω από το 50% του ούζου που καταναλώνεται, παράγεται στη Λέσβο.

Το φεστιβάλ ούζου συνεχίζεται και σήμερα το βράδυ στον κήπο του δημοτικού Θεάτρου , με τη συνδρομή του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Ασπίδα, που θα προσφέρει πλούσια εδέσματα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο το Ouzo Fest με πλούσιες εκδηλώσεις , μεταφέρεται στο Πλωμάρι, την πατρίδα του ούζου. Τα μυστικά της ποιότητας του καλού ούζου της Λέσβου, βρίσκονται στην απόσταξη, στις οικογενειακές συνταγές και τον ποιοτικό ντόπιο γλυκάνισο Λισβορίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More