Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την έκθεση με το νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο εγκαινίασε ο Δημ. Κουτσούμπας

Τα εγκαίνια της έκθεσης του νοσοκομείου του ΔΣΕ στο Γράμμο, έγιναν από το Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το νοσοκομείο λειτούργησε στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου και παρείχε τις υγειονομικές του υπηρεσίες σε περίπου 5.000 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ερείπια από 30 κτίσματα ενώ εικάζεται ότι στο χώρο βρίσκονταν περισσότερα από 50 κτίσματα.

Τα πρώτα ερείπια εντοπίστηκαν πριν περίπου τέσσερα χρόνια και έτσι ξεκίνησε η διαμόρφωση του χώρου. Το νοσοκομείο αυτό λειτουργούσε σε μία απότομη χαράδρα της Πίνδου και ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. Παρείχε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίας στους νοσηλευόμενους, ενώ λειτουργούσαν και χειρουργεία. Η βαριά τραυματίες που τους παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρονται μέσα από τα δύσβατα μονοπάτια στη γειτονική Αλβανία.

Αναφερόμενος για το θέμα αυτό ο γενικός γραμματέας κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας, εξήρε την αυτοθυσία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού προσφορά της πρώτης βοήθειας στους τραυματισμένους στρατιώτες του ΔΣΕ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More