Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Σάμο για το χωροταξικό επισκέπτεται ο υφυπουργός Νίκος Ταγαράς

Για τις  τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν σε σχέση με την αλλαγή του χωροταξικού στην Σάμο αναμένεται να ενημερώσει  ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ν. Ταγαράς,που επισκέπτεται την Σάμο.

Ο κ. Ταγαράς συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη θα μεταβεί στο νησί τη Δευτέρα και θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με το χωροταξικό στην αίθουσα Επιμελητηρίου Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι η τελευταία αλλαγή του χωρικού σχεδιασμού του νησιού έγινε το 1995 ενώ κατά γενική ομολογία αποτέλεσε την ταφόπλακα για την ανάπτυξη της Σάμου αφού έχει αποκλείσει παραθαλάσσιες περιοχές από την ανέγερση τουριστικών μονάδων. Οι προσπάθειες από την πλευρά του βουλευτή σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο μπορούν να φέρουν μετά από χρόνια τις αλλαγές που θα φέρουν ανάπτυξη στο νησί αρκεί να υπάρξουν προτάσεις που θα συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με ανέγερση νέων κτιρίων είτε τουριστικών μονάδων είτε βιομηχανικών.

Την περίοδο αυτή είναι ανοικτή η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή μελετητή που θα ορίσει τις νέες ζώνες του χωρικού σχεδιασμού

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More