Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και δυτική Μακεδονία μετά την κακοκαιρία

Χθες (17/6) σε κεντρική και δυτική Μακεδονία, καθώς και σε νησιά του ΒΑ Αιγαίου, εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, τέθηκαν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, οδικό δίκτυο και καλλιέργειες, με αρκετούς δήμους να ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, οι δρόμοι στην Πορταριά του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής μετατράπηκαν σε ποτάμια καθώς τεράστιοι όγκοι νερού δεν μπόρεσαν να διοχετευτούν στα δίκτυα απορροής.

Στην παραλία Διονυσίου, ισόγεια διαμερίσματα πλημμύρισαν με τους κατοίκους να δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών. Οι κοίτες των ρεμάτων δεν μπόρεσαν να αντέξουν τους όγκους του νερού που βρήκε διέξοδο στο οδικό δίκτυο.

Ένας οδηγός σώθηκε από θαύμα όταν εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του στα ορμητικά λασπόνερα.

Στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από την υπερχείλιση του ρέματος Ξηροπόταμος, όταν φερτά υλικά ακινητοποιήθηκαν σε γέφυρα.

Πλημμύρισαν τουλάχιστον 30 σπίτια, επιχειρήσεις ενώ υπέστησαν ζημιές πολλά ΙΧ. Συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σημείο, με τους υπεύθυνους του δήμου Παύλου Μελά να ζητούν έλεγχο της στατικότητας της γέφυρας και άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων για την εκβάθυνση της κοίτης του ρέματος.

Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες στη δυτική Μακεδονία.

Οι δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Εορδαίας και Αμυνταίου ζήτησαν να κηρυχθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More