Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το άθλημα Catchball στην πρώτη του παρουσίαση στην Ν. Βύσσα

Την παρουσίαση ενός νεοφερμένου στην Ελλάδα αθλήματος του Catchball,  διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή στον Έβρο η ΠΥΘΙΑ που είναι επίσημος εκπρόσωπος της Διεθνούς ομοσπονδίας του.

Πρόκειται για ένα άθλημα που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, ακολουθεί τους κανόνες του βόλεϊ δεν απαιτεί επιθετικές ενέργειες πρωτοεμφανίσθηκε στην Ελλάδα το 2020 με μια πρώτη παρουσίαση στην Καβάλα, αλλά λόγω κορονοϊου δεν είχε ευδοκιμήσει.

Ήδη στον Έβρο το συγκεκριμένο αυτό άθλημα ευδοκίμησε λόγω της μακράς παράδοσης που έχει στο βόλεϊ, με την δημιουργία μιας μικτής ομάδας  με την επωνυμία iridasoufliou από τις περιοχές Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας,  με την προσπάθεια των γυναικών που την απαρτίζουν να την διατηρήσουν.

Η ομάδα με μόλις 8 προπονήσεις κατάφερε να λάβει μέρος σε ανάλογο τουρνουά Catchball στη Ρουμανία.

Όπως διευκρινίζει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η εκπρόσωπος της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. ΠΥΘΙΑ, Καλλιστρίδου Ιωάννα, μετά  την παρουσίαση στην Νικήσιανη Καβάλας το διήμερο  24-25 Αυγούστου η δεύτερη παρουσίαση προγραμματίζεται την ερχόμενη Κυριακή στο κλειστό Γυμναστήριο Βυσσας «Σ.Κανίδου», με συνοδοιπόρο στην προσπάθεια τον Άθλο Ορεστιάδας.

«Ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε με μικρά τοπικά τουρνουά τονίζει η κ. Καλλιστρίδου η οποία σπεύδει να προσθέσει ότι έχουμε προσκλήσεις από Κομοτηνή Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη να παρουσιάσουμε το άθλημα»  κάτι που θα βοηθήσει στην περαιτέρω επέκταση του.

Το άθλημα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες 20+, ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή διάθεση και η όρεξη να γνωρίσετε ένα νέο άθλημα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More