Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Άμστερνταμ ζητά από τους «αγριεμένους» νεαρούς άνδρες Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν μακριά»

Η νέα διαδικτυακή εκστρατεία της ολλανδικής πρωτεύουσας για την αντιμετώπιση του ανεπιθύμητου τουρισμού ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και απευθύνεται σε επισκέπτες ηλικίας 18 έως 35 ετών, ανακοίνωσε η τοπική αρχή της πόλης σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

Εάν οι Βρετανοί τουρίστες αναζητήσουν στο διαδίκτυο όρους όπως «εργένικο πάρτι στο Άμστερνταμ», «φθηνό ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ» ή «βόλτα σε παμπ στο Άμστερνταμ», θα εμφανιστεί ένα διαφημιστικό βίντεο που θα τους προειδοποιεί για τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, της λήψης ναρκωτικών ή της πρόκλησης προβλημάτων μέσω αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Ένα βίντεο δείχνει έναν μεθυσμένο νεαρό άνδρα να συλλαμβάνεται. Το συνοδευτικό κείμενο λέει: «Ερχόμενος στο Άμστερνταμ για μια βρώμικη νύχτα και μεθυσμένος = 140 ευρώ πρόστιμο συν ποινικό μητρώο = λιγότερες προοπτικές επανεισόδου στην Ολλανδία». Προσθέτει: «Έρχεστε λοιπόν στο Άμστερνταμ για μια βρώμικη νύχτα; Μείνετε μακριά».

Ένα άλλο βίντεο δείχνει ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, με κείμενο που γράφει: «Έρχεστε στο Άμστερνταμ για να πάρετε ναρκωτικά να χάσετε τον έλεγχο = ταξίδι στο νοσοκομείο συν μόνιμη βλάβη στην υγεία = ανήσυχη οικογένεια». Συνεχίζει: «Έρχεστε λοιπόν για να πάρετε ναρκωτικά στο Άμστερνταμ; Μείνετε μακριά».

«Οι επισκέπτες θα παραμείνουν ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι αν συμπεριφέρονται άσχημα και προκαλούν ενόχληση. Σε αυτή την περίπτωση εμείς ως πόλη θα πούμε: μάλλον όχι, μείνετε μακριά», ανέφερε στην ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Sofyan Mbarki.

«Το Άμστερνταμ λαμβάνει ήδη πολλά μέτρα κατά του υπερβολικού τουρισμού και της ενόχλησης και λαμβάνουμε περισσότερα μέτρα από άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Πρέπει όμως να κάνουμε ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια, αν θέλουμε να δώσουμε στον τουρισμό μια βιώσιμη θέση στην πόλη μας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι για να διατηρηθεί η πόλη βιώσιμη πρέπει να επιλέξουν «τον περιορισμό αντί της ανεύθυνης ανάπτυξης».

Οι τουρίστες από χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι

Η εκστρατεία «Μείνετε μακριά» μπορεί να επεκταθεί αργότερα μέσα στο έτος για να συμπεριλάβει επισκέπτες από την Ολλανδία και άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν οχλήσεις, σύμφωνα με την τοπική αρχή.

Το Άμστερνταμ θα ξεκινήσει επίσης τον τρέχοντα μήνα την εκστρατεία «Πώς να πάτε στο Άμστερνταμ», η οποία απευθύνεται σε επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στην πόλη. Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των πινακίδων στους δρόμους, οι τουρίστες θα προειδοποιούνται για τη μέθη, την πρόκληση υπερβολικού θορύβου, την αγορά ναρκωτικών από εμπόρους του δρόμου και την απαγόρευση της ούρησης σε δημόσιο χώρο.

Το δημοτικό συμβούλιο βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τους παρόχους εργένικων πάρτι για να επεξεργαστεί τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μειώσουν τον ενοχλητικό τουρισμό στο κέντρο της πόλης και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός τουριστικού φόρου.

Τον περασμένο μήνα, το Άμστερνταμ ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης μαριχουάνας στους δρόμους και αρκετούς περιορισμούς στη χρήση αλκοόλ στην περιοχή του κόκκινου φωτός, όπου εδρεύει περίπου το 10-15% της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης.

Φέτος, η πόλη αναμένεται να δεχτεί περισσότερους από 18 εκατομμύρια επισκέπτες με διανυκτέρευση, ο αριθμός στον οποίο το δημοτικό συμβούλιο είναι «υποχρεωμένο να παρέμβει», σύμφωνα με ένα διάταγμα του 2021 που ονομάζεται «Ο τουρισμός του Άμστερνταμ σε ισορροπία».

Πηγή: CNN

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More