Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «αδιαχώρητο» στα συνεργεία στον Βόλο για επισκευές σε οχήματα που «χτύπησαν» Daniel και Elias (βίντεο)

Με εκτίμηση ότι μόνο μετά την κακοκαιρία Daniel στην Μαγνησία, 5.000 αυτοκίνητα υπέστησαν ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι ιδιοκτήτες συνεργείων στην περιοχή δίνουν «μάχη» για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες πολίτες που συρρέουν καθημερινά για να επισκευάσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τα οχήματά τους.

Η εκτίμηση είναι πως η επόμενη κακοκαιρία Elias, προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες οχήματα ακόμη. Τα περισσότερα οχήματα δεν είναι ασφαλισμένα για ζημιές από φυσικές καταστροφές, κάτι που εναποθέτει όλο το κόστος επισκευές στους ιδιοκτήτες τους.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή της Αγριάς Βόλου, λίγα μέτρα μακριά από τον χείμαρρο που «έπνιξε» την περιοχή στις κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου. Το ίδιο το συνεργείο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες. Τα αυτοκίνητα που αναμένουν επισκευή, κάνουν «ουρά», ενώ όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του συνεργείου κ. Παναγιώτης Τσίντζος, κάποιες ζημιές είναι επισκευάσιμες, ενώ άλλες όχι. Επίσης κάποια από τα αυτοκίνητα, θα παρουσιάσουν προβλήματα στο μέλλον, όπως είπε ο ίδιος. Κατά την εκτίμησή του, μόνο το 10% είναι ασφαλισμένο για φυσικές καταστροφές.

Στο συγκεκριμένο συνεργείο, έχουν περάσει ήδη πάνω από 100 αυτοκίνητα που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ενώόσα παρουσιάζουν ζημιές στον κινητήρα πολλές φορές δεν επισκευάζονται. Ζημιές στα ηλεκτρικά, μπορούν να επιδιορθωθούν, υπάρχει όμως πιθανότητα τα οχήματα αυτά να παρουσιάσουν προβλήματα στο μέλλον. Όπως σημειώνει ο κ. Τσίντζος, πιό ευάλωτα είναι τα καινούρια αυτοκίνητα, που έχουν πολλά ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά. Όσο για το κόστος, αναφέρει πως μπορεί να ξεκινά σπό 500 ευρώ και να φτάνει μέχρι 4.000.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More