Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το μέλλον του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ: Θέσεις, σχέδια και σενάρια

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ έρχεται ξανά στην επικαιρότητα και μάλιστα αναμένονται εντάσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση έτοιμη πλέον να τρέξει τις διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενστάσεις στην κυοφορούμενη κυβερνητική πρόταση, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και ο Εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ενδεχομένως για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή, κάτι που θα οδηγούσε και σε κάποια μορφή ιδιωτικοποίησης του εκθεσιακού φορέα της Θεσσαλονίκης.

Αντίδραση υπάρχει από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο σχέδιο το οποίο έχει εγκριθεί το 2019, που αφορά και την ανάπλαση του μητροπολιτικού πάρκου εντός της ΔΕΘ αλλά και τη λειτουργία των συνεδριακών υποδομών σε ένα μεικτό σχήμα.

Επίσης, ο νέος (θα αναλάβει την 1η Γενάρη) δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης θέλει την ουσιαστική μετεγκατάσταση της έκθεσης σε άλλον χώρο ώστε να γίνει το νέο μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο. Με δεδομένες τις αλλαγές στην ηγεσία πολλών δήμων, φαίνεται ότι η άποψη του Στέλιου Αγγελούδη θα έχει και απήχηση σε άλλους δημάρχους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More