Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΦΕΚ επισημοποιεί την ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο – Ο αντίκτυπος

Επισημοποιήθηκε πλέον η ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας , στο Διδυμότειχο με την έκδοση σχετικού ΦΕΚ που ορίζει την λειτουργία της σχολής.

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη, η οποία ψηφίσθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, το Τμήμα  θα υπάγεται στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και αποστολή του θα είναι η άρτια θεωρητική́ κατάρτιση των φοιτητών στους σημαντικότερους κλάδους της Ψυχολογίας, η εξοικείωσή τους με τις βασικές αρχές και μεθόδους της ψυχολογικής έρευνας, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους για την κατανόηση και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, καθώς και η ανάπτυξη και προώθηση της επιστήμης της Ψυχολογίας σε εθνικό́ και διεθνές επίπεδο.

Συνιστώνται επίσης 8 θέσεις μελών Δ.Ε.Π., ενώ μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών, οι ανάγκες θα καλύπτονται  από μέλη Δ.Ε.Π άλλων τμημάτων του ΔΠΘ ιδίου η συναφούς γνωστικού αντικειμένου

 Η διοικητική́ λειτουργία του Τμήματος ξεκινά με την ισχύ της απόφασης αυτής και η ακαδημαϊκή λειτουργία  από την χρονιά 2024 -2025 όπου και θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών

Ρ. Χατζηγιάννογλου: Το σημαντικότερο γεγονός για την πόλη

Την σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης, τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου εστιάζοντας στο γεγονός ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια η οποία θεωρήθηκε το κρίσιμο βήμα για την επόμενη μέρα στο Δήμο.

Και αυτό γιατί όπως διευκρίνισε “τα τελευταία 15 χρόνια το Διδυμότειχο, παρά τον μεγάλο αριθμό των υπηρεσιών είχε μια πτωτική πορεία, οπότε με την έλευση της σχολής θα τονωθεί ο ψυχολογικός και οικονομικός τομέας της πόλης και των πολιτών”.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Υφυπουργό Παιδείας τους δυο Πρυτάνεις και σε κάθε θεσμικό ή αιρετό για την συμβολή τους στο εγχείρημα.

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου (Δήμαρχος Διδυμοτείχου)

Χ. Τοκαμάνης: Θα μπορούσαμε να είχαμε τη σχολή 2 χρόνια πριν

Την θετικότητα της εξέλιξης σχετικά με την έκδοση του ΦΕΚ τόνισε στην τοποθέτηση του ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου και αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, σχολιάζοντας παράλληλα ότι αν οι κτιριακές υποδομές ήταν έτοιμες  η σχολή θα λειτουργούσε εδώ και δυο χρόνια, κάτι που δεν έγινε υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου παράρτημα ΔΙΠΑΕ, ζητώντας να μάθει από τον δήμαρχο, αν προσπάθησε να αλλάξει την εσφαλμένη γνώμη του Πρωθυπουργού για την σχολή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στον Έβρο, προωθώντας σε αυτόν σχετικό επεξηγηματικό  υπόμνημα .

Χρήστος Τοκαμάνης (αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Διδυμοτείχου)

Π. Πατσιουρίδης: Η εσωστρέφεια μας, δεν επέτρεψε να έρθει η σχολή νωρίτερα

Για δικαίωση των αγώνων έκανε λόγο ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου και αρχηγός της ελάσσονος Αντιπολίτευσης Παρασκευάς Πατσιουρίδης, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος επέμενε σθεναρά ότι το Διδυμότειχο πρέπει να αποκτήσει 5η έδρα Πανεπιστημίου αλλά η εσωστρέφεια πολλών και όσα ακολούθησαν δεν επέτρεψαν να γίνει 3 χρόνια νωρίτερα.

“Υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν, ότι οι αγώνες  γι’ αυτό ξεκίνησαν επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου χωρίς να θέλει η δημοτική αρχή να το παρουσιάσει ως δικό της επίτευγμα.

Επόμενος στόχος είναι η διεκδίκηση μιας ακόμη σχολής ενώ για το Τμήμα Ψυχολογίας είναι θλιβερό”, όπως ανέφερε, “να λειτουργήσει το 2024”.

Παρασκευάς Πατσιουρίδης (αρχηγός ελάσσονος αντιπολίτευσης δήμου Διδυμοτείχου)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More