Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τυνησία: Συνελήφθη ο επικεφαλής του κινήματος Ennahda

Το βράδυ της Δευτέρας, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας συνέλαβαν τον επικεφαλής του Κινήματος Ennahda, Rashid Ghannouchi, μετά από έφοδο στο σπίτι του, με την αιτιολογία ότι κατηγορήθηκε για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Τυνήσιοι εμπειρογνώμονες μίλησαν στο «Sky News Arabia» για τις κατηγορίες εναντίον του Ghannouchi, τα σενάρια για τη δίκη του και την τύχη του κινήματος .

Το Radio Mosaique FM ανέφερε ότι η Εισαγγελία του Δικαστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας εξουσιοδότησε, το βράδυ της Δευτέρας, τους πράκτορες της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας στην Μπουσούτσα να συλλάβουν τον Ghannouchi.

Η απόφαση να συλληφθεί  ο Ghannouchi ήρθε με φόντο τη διαρροή βίντεο από μια συνομιλία μαζί με ηγέτες του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας, στην οποία θεώρησε ότι «η απέλαση του πολιτικού Ισλάμ στην Τυνησία είναι ένα έργο για εμφύλιο πόλεμο.”

 Το Mosaic FM ανέφερε ότι, παράλληλα με τη σύλληψη του Ghannouchi, έγινε έρευνα στο σπίτι του.

Οι κατηγορίες εναντίον του Ghannouchi σχετίζονται με ξένη χρηματοδότηση, απέλαση νέων και άλλα θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στην Εισαγγελία, η όλη υπόθεση θα περάσει στην ποινική δίκη, εφόσον αναλάβει το έργο της η δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο Τυνήσιος νομικός  Hazem Al-Kasuri αναμένει ότι η δίκη του Ghannouchi και των συντρόφων του στην υπόθεση ξένης χρηματοδότησης θα ανοίξει το δρόμο για το άνοιγμα πολλών άλλων φακέλων που σχετίζονται με τα εγκλήματα του κινήματος τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως τον φάκελο των πολιτικών δολοφονιών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More