Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπεγράφη η σύμβαση της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Καρδίτσας

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του δήμου Καρδίτσας και της εταιρείας Globiled η σύμβασης της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων στο δήμο Καρδίτσας. Η εταιρεία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο σε εφτά μήνες, ενώ για 12 χρόνια θα είναι υπεύθυνη συντήρησης του έργου.
«Ξεκαθαρίζω ότι κανένας δημότης δεν θα έχει την παραμικρή επιβάρυνση για το συγκεκριμένο έργο, αντιθέτως με τα χρήματα που ο δήμος θα εξοικονομήσει θα γίνουν έργα και δράσεις προς όφελος των δημοτών σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία», τόνισε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σε δηλώσεις του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Η εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι της τάξης του 68% και πλέον, τη στιγμή που η ενεργειακή κρίση τσακίζει τις τοπικές οικονομίες, είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της σύμβασης θα δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο κέντρο απ’ όπου θα μπορεί να ελέγχεται η οποιαδήποτε βλάβη ή πρόβλημα με την εταιρεία να έχει την υποχρέωση να προχωρήσει στην αποκατάσταση εντός 24 ωρών στην πόλη της Καρδίτσας και εντός 72 ωρών στα απομακρυσμένα χωριά του δήμου. Αυτό το σύστημα τηλεδιαχείρισης, μετά το πέρας της 12ετίας, θα μείνει στο δήμο Καρδίτσας. Η δε κιλοβατώρα είναι κλειδωμένη στα 0,16 ευρώ. Είναι μια σύμβαση με πράσινο αποτύπωμα και το έργο θα προσφέρει ασφάλεια στους δημότες. «Κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση με αυτήν τη σύμβαση, θέλοντας η Καρδίτσα μια πόλη με περισσότερο φως που θα σηματοδοτεί την ελπίδα και την εξωστρέφεια», υπογράμμισε ο δήμαρχος Καρδίτσας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Μπακανδρέας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ορόσημο για τον δήμο Καρδίτσας, διότι περνάει σε μια καινούργια φάση εξελικτική , η οποία έχει να κάνει με ένα τεχνολογικό επίτευγμα. Όλα όσα ανέφερε ο δήμαρχος, είπε ο κ. Μπακανδρέας, τα έχουν υλοποιήσει άλλοι 25 δήμοι και περιφέρειες της χώρας με την Globilad να προϊσταται των έργων. Το φωτιστικό αποτέλεσμα θα είναι ένας παρονομαστής τέτοιος, ο οποίος θα ευχαριστήσει τους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου, παράλληλα με τους επιχειρηματίες. Η εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι μεγάλη, η φωτεινότητα τονωμένη και θα υπάρχει μεγάλο αίσθημα ασφάλειας. Επιπλέον ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε ότι το κομμάτι της τηλεδιαχείρισης θα βάλει ουσιαστικά το δήμο Καρδίτσας στο κομμάτι των «έξυπνων πόλεων» και θα μπορεί πλέον κεντροποιημένα να ελέγχει όλα τα φωτιστικά σώματα και να βλέπει ποιο και που είναι το πρόβλημα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More