Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φίδι προκάλεσε αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Ζάρκο Τρικάλων

Η εμφάνιση φιδιού στο Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας είχε ως αποτέλεσμα να κληθούν άμεσα οι γονείς των μαθητών για να παραλάβουν τα παιδιά τους. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την ολοκλήρωση των μαθημάτων και την ώρα που ένας μαθητής της Δ΄ τάξης είχε πάει στις τουαλέτες και είδε το φίδι. Τρομαγμένος, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, το εντόπισαν και το απομάκρυναν στο φυσικό του περιβάλλον.

Στο σχολείο έφθασε άμεσα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας, Βαγγέλης Κοσμάς, όπου ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου για την εμφάνιση φιδιού και μετά από επικοινωνία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων αποφασίστηκε το σχολείο να παραμείνει κλειστό για αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, ώστε να γίνει απομάκρυνση των φιδιών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γονέων φίδι είχε εντοπιστεί και πριν από ένα δεκαήμερο στο χώρο του κυλικείου όπου τα παιδιά αφήνουν το φαγητό τους. Για την απομάκρυνση του είχε κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου στεγάζεται πλέον στο πρώην Γυμνάσιο, μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 που είχε προκαλέσει ζημιές στο κτήριο του Δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.
Το σημερινό Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται εκτός κατοικημένης περιοχής και ίσως αυτό να εξηγεί την παρουσία φιδιών. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More