Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στην Πλατεία Βουνακίου στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

Με μεγάλη συμμετοχή φορέων πρόκειται να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου στη Χίο. Μάλιστα το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ που πρωτοκάλεσε σε συγκέντρωση στα πλαίσια της απεργίας στις 12.00 το μεσημέρι στην είσοδο της Απλωταριάς, άλλαξε τον τόπο συγκέντρωσης στην πλατεία Βουνακίου.

«Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού, όπως πραγματοποιήθηκε και στο νησί μας, που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

«Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να δείξουμε το καθάριο πρόσωπό μας…», σημειώνει το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση «για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών…».
Προτείνει επίσης, «σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό» και «προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου
». Σε απεργιακή κινητοποίηση το Σωματείο εργαζομένων στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου, η ΕΛΜΕ Χίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Στάση εργασίας εμπορικού κόσμου
Στάση Εργασίας “για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη” προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Χίου δηλώνοντας παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Σε στάση εργασίας καλεί τα μέλη του και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 2.30 μ.μ., όπως και η Ομοσπονδία των ΕΒΕ Χίου.

Συμμετοχή στη συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων
Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και από τους επιστημονικούς φορείς, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο να καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος «ως ένδειξη πένθους για την “εθνική τραγωδία” των Τεμπών, συμπαράστασης και συμπόνοιας σε κάθε οικογένεια που βίωσε την απώλεια αγαπημένων προσώπων, μεταξύ των οποίων και παιδί συναδέλφων φαρμακοποιών. Αλλά και διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για κάθε υπεύθυνο, πολιτικό ή μη, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, ελπίζοντας στην παραδειγματική τιμωρία του».
«Θέλουμε αντικειμενική και σε βάθος διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και ποτέ ξανά λάθη και παραλείψεις που να οδηγούν σε εθνικές τραγωδίες», αναφέρει εξάλλου ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.
Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου αποφάσισε αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έμπροσθεν του Πρωτοδικείου Χίου από τις 9.45-10.30 το πρωί.

Ανακοινώσεις και συμμετοχή στη συγκέντρωση εξέδωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χίου, η Παγχιακή Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και άλλοι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More