Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Επέστρεψε στον Δήμο το φάκελο της υπόθεσης του Θόλους η συνεργαζόμενη δικηγόρος – Πληρώθηκε μετά τις διαμαρτυρίες

Πρωί Δευτέρας καταβλήθηκε η αμοιβή της δικηγόρου Αναστασίας Καρατζά για την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2022, και μετά την ανακοίνωση παράδοσης του φακέλου του Θόλους στον Δήμο την περασμένη Παρασκευή.
Την Παρασκευή και λίγες ώρες μετά την πληροφορία ότι παραμένει απλήρωτη και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθεί, η κα Καρατζά που υπερασπίστηκε μέχρι τώρα τη Δημοτική περιουσία στο Θόλος κόντρα στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έκανε γνωστό ότι «παρά τις συνεχείς μου προσπάθειες και οχλήσεις, δεν έχει εξοφλήσει τα έξοδα που καταβλήθηκαν και τη συμφωνηθείσα αμοιβή για την εκπροσώπησή του Δήμου Χίου ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χίου, την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2022. Ούτε για την κατάθεση προτάσεων στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και την εκπροσώπηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο τον Δεκέμβριο 2022, ενώ και για την εξόφληση των εξόδων και των αμοιβών προηγούμενων δικαστικών ενεργειών, επίσης υπήρχε μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση».

Ακολούθησαν ανακοινώσεις από τις δημοτικές παρατάξεις «Χίος Μπροστά» και Λαϊκή Συσπείρωση.
Η παράταξη του κ. Καραβασίλη σημείωνε ότι «Για άρτο και θεάματα σκορπούν τα χρήματα του δημότη αφειδώς. Για την προάσπιση της δημοτικής περιουσίας αφήνουν απλήρωτη τη δικηγόρο» και καλούσε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις διαδικασίες (οικονομική υπηρεσία, οικονομική επιτροπή και απόφαση ΔΣ εφόσον χρειάζεται) για την πληρωμή της δικηγόρου και την επαναφορά της στην υπόθεση.
“Θυμίζουμε ότι υπάρχει ήδη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε όλες ενέργειες προβλέπονται για την αναζήτηση ευθυνών για παράβαση καθήκοντος”, ανέφερε.

Ενώ η ΛΑΣ Δήμου Χίου έκανε λόγο για «αλγεινή εντύπωση» και κατέληγε στην ανακοίνωση:
«…Μάλλον η κ. Καρατζά έπρεπε να είναι… τραγουδιστής! Τότε όχι μόνο θα πληρωνόταν, αλλά θα έπαιρνε και μπόνους 15.000 ευρώ από το Νομικό πρόσωπο!!!
Απαιτούμε άμεσα την πληρωμή της δικηγόρου και τη συνέχιση της παρουσίας της στην επερχόμενη δίκη».

Πάντως η κα Καρατζά έχει παραδώσει το φάκελο έτοιμο στο Δήμο Χίου, προκειμένου να εκπροσωπηθεί από το νομικό τμήμα του κατά τη δικάσιμο της 08.03.2023 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου, ενώ από το περιβάλλον της δηλώνεται ότι είναι πρόθυμη να συμμετέχει στην ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου που είναι αρωγός του Δήμου Χίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More