Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Συγκέντρωση στις 6.00 μ.μ. στην είσοδο Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Πολυτεχνείο

Κάλεσμα απευθύνουν φορείς και σωματεία της Χίου για συγκέντρωση, σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ., μπροστά από την Πύλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
«50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73, τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει…
Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό, τους φορείς του νησιού μας, να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Να πάρουν μέρος στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, βροντοφωνάζοντας τα επίκαιρα συνθήματα: «Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», που ηχεί και σήμερα στις πορείες εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών που διαδηλώνουν για το έγκλημα στην Παλαιστίνη και την απεμπλοκή της χώρας μας σε αυτό στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ανακοινώσεις για συμμετοχή στη συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι το Ηρώο, εξέδωαν επίσης ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χϊου, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Χίου, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, το Παγχιακό Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ, η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και άλλοι.

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Χίου που σημειώνει μεταξύ άλλων:
«…Σήμερα, που η κοινωνία μας βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες πολιτικές, από μια θανατηφόρα πανδημία που επηρέασε τις ζωές μας με το χειρότερο τρόπο, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αναρωτιέται σιωπηλά αν είμαστε ελεύθεροι, αν έχουμε δημοκρατία και αν τελικά το σύνθημα και ο στόχος της «γενιάς του Πολυτεχνείου» για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι όχι μόνο επίκαιροι, αλλά και επιτακτικοί”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More