Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χτύπησε με το μπαλάκι του τένις τον διαιτητή και αποβλήθηκε (video)

Ο Αυστραλός τενίστας Mαρκ Πόλμανς αποκλείστηκε από το Shanghai Masters κατά τη διάρκεια των προκριματικών, αφού χτύπησε με μια μπάλα του τένις και χτύπησε τον διαιτητή του αγώνα.

DISQUALIFICATION

Marc Polmans missed a volley on match point at 7-6(3), 6-6 (6-5) and then accidentally hit the umpire.

Stefano Napolitano advances to the main draw in Shanghai as a result.pic.twitter.com/9izXBA1BOl

— Tennis Channel (@TennisChannel) October 3, 2023

Ο Polmans, 26 ετών, έβγαλε την απογοήτευσή του ενώ βρισκόταν στα πρόθυρα της νίκης, μιας νίκης που θα του έδινε μια θέση στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης ATP 1000. Χτύπησε με τη ρακέτα τη μπάλα φανερά εκνευρισμένος ενώ προηγούνταν του Ιταλού Στέφανο Ναπολιτάνο με 7-6 (7-3), 6-6 (6-5).

Ο Αυστραλός, Νο 140 στον κόσμο, φάνηκε να προσπαθεί να στείλει το μπαλάκι έξω από το γήπεδο, αλλά αντ’ αυτού χτύπησε τον διαιτητή που καθόταν σε υπερυψωμένη θέση πάνω από το γήπεδο.

Η επίσημη υπηρεσία του τένις αντιμετωπίζει με αυστηρότητα τους παίκτες για περιστατικά που απειλούν την ασφάλεια των διαιτητών, των ανθρώπων της γραμμής ή των ball boys.

Ο βετεράνος της αυστραλιανής περιοδείας John Millman δήλωσε ότι δεν υπάρχουν “δικαιολογίες” για τις αδιακρισίες των παικτών, αλλά δήλωσε ότι ο Polmans θα είναι εξαιρετικά μετανιωμένος.

“Πραγματικά ελπίζω ο διαιτητής να είναι καλά. Θα πρέπει να είναι ασφαλείς όταν εργάζονται στο περιβάλλον τους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι’ αυτό”, δήλωσε ο Millman στο Twitter, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

“Κανείς δεν θα αισθανόταν χειρότερα από τον Marc γι’ αυτό. Είναι ίσως ο πιο καλός άνθρωπος που ξέρω”.

Ο κάτοχος του ρεκόρ στο γκραν σλαμ των ανδρών, ο πρωταθλητής Νόβακ Τζόκοβιτς, αποκλείστηκε ως γνωστόν από το US Open του 2020 στον τέταρτο γύρο, αφού χτύπησε κατά λάθος έναν κριτή γραμμών στο λαιμό με μια μπάλα που χτύπησε με θυμό.

Εκείνη την εποχή, ο Σέρβος κατείχε 17 μεγάλους τίτλους, αλλά τώρα έχει ρεκόρ 24. Ένα χρόνο αργότερα ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στο Flushing Meadows της Νέας Υόρκης στα πρόθυρα της διεκδίκησης του grand slam, αλλά το έχασε μετά την ήττα στον τελικό από τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Πηγή: Τhe Sydney Morning Herald
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More