Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ωρίων 2023»: Εννέα χώρες συμμετείχαν στην άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων – Φωτογραφίες

Μήνυμα συνεργασίας έστειλαν τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων από εννέα χώρες, μέσα από την πολυεθνική άσκηση «ΩΡΙΩΝ 2023» που σχεδίασε το ελληνικό Επιτελείο.

Συγκεκριμένα, στελέχη ειδικών επιχειρήσεων από εννέα χώρες πραγματοποίησαν καταδρομικές ενέργειες από ξηρά, θάλασσα και αέρα στην Πάχη Μεγάρων, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Ωρίωνας που διοργανώνει το ΓΕΕΘΑ.

(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

«Αυτό που επιδιώκει η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η ουσιαστική προώθηση των στρατιωτικών συνεργασιών για την σταθερότητα και την ασφάλεια» επισήμανε ο υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λέλουδας.

Πέραν του αεροπορικού «Ηνιόχου», η χώρα μας γίνεται πόλος έλξης συμμάχων και για ασκήσεις ειδικών επιχειρήσεων, κατά τις οποίες διεξάγονται ριψοκίνδυνα σενάρια ημέρα και νύχτα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον ελληνικό «Ωρίωνα» λαμβάνουν μέρος οι εμπειροπόλεμοι Navy Seals των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ορισμένα από τα στελέχη που ασκήθηκαν στον «Ωρίωνα», είναι τα ίδια πρόσωπα που είχαν μετακινηθεί στο Ασουάν της Αιγύπτου και στη συνέχεια με το C-130 στο Χαρτούμ για να απεγκλωβίσουν Έλληνες του Σουδάν κι όχι μόνο.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More