Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψίες κλιμακίων της Πολιτικής Προστασίας στην Νέα Αγχίαλο μετά την πυρκαγιά και τις εκρήξεις

Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας επισκέπτονται σπίτια και επιχειρήσεις στην Νέα Αγχίαλο για να εκτιμήσουν τις ζημιές και να καταγράψουν την κατάσταση οικημάτων και υποδομών, μετά τις καταστροφικές εκρήξεις σε αποθήκη της 111 Πτέρυγας Μάχης που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγγιά στην Μαγνησία.

Ήδη μια οικία σε απόστγαση περίπου 700 μέτρα απο την έκρηξη κρίθηκε ακατάλληλη, λόγω ζημιών από το ωστικό κύμα. Πρόκειται για σπίτι στο οποίο διαμένουν δύο ηλικιωμένοι. Παρουσία του αντιδημάρχου και της προέδρου της τοπικής κοινότητας, ζητήθηκε από το ζευγάρι να εγκαταλείψει το οίκημα και αναητείται στέγη για να φιλοξενηθούν.

Τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας υπολογίζεται να επισκεφτούν μέχρι το μεσημέρι περισσότερα από 100 οικήματα. Η ζωή στην Νέα Αγχίαλο επανέρχεται σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Κάτοικοι και τουρίστες όμως άρχισαν να επιστρέφουν με λεωφορεία, καθώς ο έλεγχος στην περιοχή ολοκληρώθηκε και κρίθηκε ασφαλής.

Παράλληλα, αρχίζει σύντομα η καταγραφή των ζημιών για να δοθούν αποζημιώσεις, ενώ 100.000 στρέμματα εκτιμάται ότι έχουν καεί, με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More