Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κόκκαλης στο Πρώτο: Αποχώρησαν χωρίς να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών και την βούληση της πλειοψηφίας (audio)

«Με το που βγήκε ο κ. Κασσελάκης είχαμε στις δέκα μέρες μια προσωπική επίθεση από κάποια στελέχη. Σημαίνει ότι δεν αποδέχτηκαν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ένα και ένα κάνουν δύο. Δεν κάνουν έντεκα» τόνισε μιλώντας. στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στον αρχηγό τον νέο, του δίνεις πίστωση χρόνου. Όταν στις δέκα μέρες τον πυροβολείς, σημαίνει ότι δεν σεβάστηκες τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών. Η οποία πλειοψηφία προφανώς είδε κάτι άλλο και προφανώς θέλει αλλαγή και θέλει αλλαγή, όχι στην ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ που φοβούνται κάποιοι. Οργανωτικά, στο ύφος, στον πολιτικό λόγο που εκφέρει. Είναι απλά τα πράγματα. Δεν βλέπω ότι είναι πολύ σύνθετα. Απλά κάποιοι δεν το ήθελαν αυτό, δεν το σεβάστηκαν και αποχώρησαν» προσέθεσε.

Ερωτηθείς εάν η ουσία στον πυρήνα των εξελίξεων, είναι το ζήτημα της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος, ο κ. Κόκκαλης αντέτεινε πως το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί και στο συνέδριο και πως αυτό το κομμάτι δεν έχει σχέση με την παραπάνω τοποθέτησή του περί αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος για την ηγεσία του κόμματος, από τα στελέχη του. «Να ξεκαθαρίσουμε. Ψηφίσαμε όλοι και όταν λέω όλοι, σχεδόν με πλειοψηφία, να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για αρχηγό από τη βάση; Ναι ή όχι; Ναι. Έγιναν εκλογές; Βγήκε ο κ. Κασσελάκης; Ναι. Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με την κοινή λογική. Γιατί αυτό μας λέει η κοινή λογική. Δεν δίνουμε πίστωση χρόνου στο νέο αρχηγό; Εγώ δεν λέω τρία χρόνια, λέω για ένα χρόνο, οκτώ μήνες. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από τις 20 ημέρες. Ότι είναι Πέπε Γκρίλο, ότι είναι Τραμπ, ότι είναι φυτευτός από την ολιγαρχία και όλοι μαζί υπηρετούμε την ολιγαρχία. Προφανώς κάποιοι δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα των εκλογών και όχι απλά δεν σεβάστηκαν, δεν έκαναν και βήμα πίσω να ανασκευάσουν» επισήμανε.

Μάλιστα, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται από την Αριστερά μέχρι και το κέντρο. «Πάλι, όλοι το ψηφίσαμε αυτό, στο συνέδριο επί Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει θέλει κι άλλους. Το 15, όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε και από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Άρα, ξεκάθαρα πράγματα, εάν θέλουμε να δώσουμε κυβερνητική προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να απευθυνθούμε σε πολλούς, σε ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες. Οι ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες δεν αποκλείουν το αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιοι νομίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

«Προφανώς κάποιοι δεν αποδέχτηκαν για λόγους που έχουν να κάνουν με τα οφίτσιά τους, με το ποιος θα κάνει κουμάντο στο κόμμα, είδαμε το Σάββατο ομάδες, ομαδάρχες, εγώ και η ομάδα μου είπαν φεύγουμε, τρεις ομάδες. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και μετά λέμε πώς θα νικήσουμε τον Μητσοτάκη, όταν μεταξύ μας έχουμε ομάδες και παίζουμε μπάλα μεταξύ μας, ο ένας με τον άλλον;» είπε καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More