Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεωργία: Ο πρωθυπουργός Ι. Γκαριμπασβίλι κάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι κάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην παρεμβαίνει στην πολιτική κατάσταση στη Γεωργία, μετά από ένα κύμα διαμαρτυριών που έπληξε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα. 

Κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών κατά του νόμου για τους «ξένους πράκτορες» που οι επικριτές τόνισαν ότι σηματοδοτεί μια αυταρχική αλλαγή στη Γεωργία, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τους διαδηλωτές που κυμάτισαν την ουκρανική σημαία, λέγοντας ότι έδειχνε σεβασμό και ευχήθηκε στη χώρα «δημοκρατική επιτυχία», γράφει το Reuters. 

Το κοινοβούλιο της Γεωργίας απέρριψε την Παρασκευή το νομοσχέδιο, το οποίο οι πολιτική αντίπαλοι ανέφεραν ότι εμπνεύστηκε από έναν ρωσικό νόμο του 2012, που χρησιμοποιήθηκε ευρέως την τελευταία δεκαετία για να υπονομεύσει την προσπάθεια της Γεωργίας για στενότερους δεσμούς με την Ευρώπη. 

“Όταν κάποιος βρίσκεται σε πόλεμο απαντά στην καταστροφική δράση πολλών χιλιάδων ανθρώπων εδώ στη Γεωργία, αυτό είναι άμεση απόδειξη ότι αυτό το άτομο παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, με σκοπό να αλλάξει κάτι και εδώ “, τόνισε ο Γκαριμπασβίλι.  

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More