Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Aν υπάρχει ένας φταίχτης για το κάψιμο της απλής αναλογικής είναι ο εμπνευστής της (audio)

«Λέγαμε εδώ και πολλές εβδομάδες, μήνες ίσως, ότι ο κ. Τσίπρας έτσι όπως λειτουργούσε προεκλογικά αλλά και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου της προηγούμενης, λειτούργησε ως χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου και εκλεγείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Να θυμίσω, τόσο τις ανερμάτιστες έως και ασυνάρτητες πολιτικές προτάσεις του κόμματός του, τις θεωρίες περί τοπικών νομισμάτων, τις πρόσφατες αναφορές του κ. Κατρούγκαλου στο θέμα το κοινωνικοασφαλιστικό και το φορολογικό, ακόμα και την αναφορά στις Πρέσπες του Αιγαίου και σε όλη αυτή την ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη εξωτερική πολιτική. Προφανώς όμως δεν σταματάει εκεί η τοποθέτηση η τυχοδιωκτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τυχοδιωκτισμός φάνηκε ιδίως, στο πώς αντιμετώπισε το ίδιο το σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο ο ίδιος έφερε, μιλώντας για κυβερνήσεις ηττημένων, κυβερνήσεις ανοχής, κυβερνήσεις ειδικού σκοπού» προσέθεσε ο κ. Μάντζος, ενώ υπογράμμισε πως «αν υπάρχει ένας φταίχτης και για το κάψιμο της απλής αναλογικής είναι ο ίδιος ο εμπνευστής της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε το 2016 ένα σύστημα απλής αναλογικής, εμείς δεν το στηρίξαμε τότε, όπως δεν στηρίξαμε και το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, του υπερβολικού μπόνους που έφερε η Νέα Δημοκρατία. Εμείς και επί Φώφης Γεννηματά και σήμερα με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι, είμαστε υπέρ μιας αναλογικότερης εκπροσώπησης με ένα μπόνους κυβερνησιμότητας μόνο για ένα ευδιάκριτα ισχυρό πρώτο κόμμα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μάντζος.

Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος υποστήριξε ότι «δεν προχώρησε ποτέ σε μια στάση σοβαρότητας αυτοκριτικής, επίγνωσης των δικών του σφαλμάτων του παρελθόντος της σύμπραξης με τους ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν αποκήρυξε τελικά το δικό του πολιτικό παρελθόν, αλλά επένδυσε πάνω σε αυτό, δηλαδή στη σύμπραξη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την λαϊκιστική άκρα δεξιά ή με την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, βλέπε Ευάγγελος Αντώναρος».

«Σε όλη αυτή τη σύμπραξη, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν πολιτικά και για να κλείσω και την εικόνα της προεκλογικής τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που λειτούργησε ως χρυσός χορηγός, έφτασαν στο σημείο ακόμη και στις ορφανές ψήφους της Χρυσής Αυγής να κλείσουν το μάτι. Αυτό δεν είναι μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική και οι πολίτες αυτό το είδαν. Γι’ αυτό λοιπόν δεν είναι μόνο, σε σημαντικό βαθμό κάποια επιδοκιμασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εδώ μιλάμε για μια αποδοκιμασία της “προοδευτικής” εναλλακτικής που προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς πλάι σε αυτά τα δύο είναι και μια επιδοκιμασία και υποστήριξη της δικής μας θετικής αισιόδοξης πολιτικής πρότασης, που κατευθύνεται στην επανένωση και ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης, που είναι ο μόνος γνήσιος ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο στόχος για το ΠΑΣΟΚ μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, τόνισε «δέσμευσή μας, είναι ότι το χθεσινό αποτέλεσμα δεν είναι απλώς μια στάση, ένας ευχάριστος σταθμός, αλλά είναι το εφαλτήριο ώστε το πρώτο βήμα ουσιαστικά της αναγέννησης της παράταξης να ακολουθηθεί από πολλά ακόμη».

«Στόχος είναι και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να μας βρει νικητές» προσέθεσε και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει “ταβάνι” για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

«Ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ταβάνι άλλωστε και ιδίως τώρα που φαίνεται το δικό μας μεταρρυθμιστικό μήνυμα, το μήνυμα της σοβαρότητας, του ορθού λόγου, της γενναιότητας, του τολμηρού μεταρρυθμιστικού προτάγματος, το οποίο όμως δεν έχει μέσα του τον λαϊκισμό, το μήνυμα της αλήθειας, της συνέπειας και της αξιοπιστίας είναι ένα μήνυμα που το χρειάζεται η προοδευτική παράταξη. Αυτό είναι το διακύβευμα για την προοδευτική παράταξη της επόμενης ημέρας και αυτή η παράταξη, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μπορεί και οφείλει να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που είναι ο μεγάλος ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας» είπε καταλήγοντας ο κ. Μάντζος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More