Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπρ. Τύπου Λιμενικού στην ΕΡΤ για πτώση ελικοπτέρου στη Β. Εύβοια: Δεν έχει βρεθεί κάτι στην επιφάνεια – Στα 50μ το βάθος

Με ελικόπτερα και δύτες συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που έπεσε το ελικόπτερο στην παραλία Αχλάδι στη βόρεια Εύβοια.

«Είχαμε εικόνα από εχθές από τους περιοίκους και από βίντεο που εστάλη στην Πολεμική Αεροπορία για το ακριβές σημείο που έχει πέσει το ελικόπτερο. Γι αυτό το λόγο είχαμε 4 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο περιπολικά οχήματα από ξηράς, καθώς και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία πέταγαν όλη την ημέρα με τη συνδρομή αλιευτικών σκαφών, καθώς και θαλασσίου ταξί όπου επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής» εξήγησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου.

Όπως εξήγησε οι συνθήκες χθες ήταν δύσκολες λόγω της βροχής αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι εκβάλλει κάποιος χείμαρρος στην περιοχή. «Υπήρχαν πάρα πολλά φερτά υλικά, ακόμη και κορμοί που δυσχεραίνουν ακόμα και την πλεύση των πλωτών. Υπήρχαν και στην επιφάνεια κορμοί που έκαναν πιο επικίνδυνη την πλεύση των πλωτών, αλλά το σημαντικότερο ως προς τις έρευνες ήταν το γεγονός ότι υπήρχε πάρα πολλή θολούρα λόγω των φερτών υλικών αλλά και του χειμάρρου που εκβάλλει εκεί και δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει κάτι περαιτέρω με τους δύτες. Σήμερα που είναι λίγο καλύτερες συνθήκες, παρόλο που η θολούρα που βρίσκεται μέσα στο νερό δεν έχει φύγει ακόμα, θα επιχειρήσει η μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών που βρίσκεται ήδη στο σημείο».

Στην ερώτηση γιατί δεν έχει εντοπιστεί ακόμα κάτι από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου είπε: «Μιλάμε για ένα μικρό ελικόπτερο που από την πορεία που είδαμε και στο βίντεο έπεσε κατευθείαν μέσα στη θάλασσα. Δεν έχει βρεθεί κάτι στην επιφάνεια, το βάθος εκεί είναι περίπου στα 50 μέτρα. Υπάρχουν πάρα πολλά φερτά υλικά, υπάρχουν ρεύματα, έχει ανοίξει και η ακτίνα των ερευνών περίπου στο μίλι ούτως ώστε να καλύψουμε τα ρέματα των ρευμάτων και συνεχίζονται οι έρευνες».

Όσο για τις δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο είπε ότι επιχειρούν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δυνάμεις από ξηράς, δύο πλωτά, ένα αλιευτικό, ένα άλλο ιδιωτικό, καθώς και τη Μονάδα Υποβρυχίων αποστολών.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More