Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις για την εισαγωγή κοκαΐνης σε φούρνο μικροκυμάτων – Το Σάββατο οι απολογίες των τριών συλληφθέντων

Προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου ζήτησαν και πήραν οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση εισαγωγής από την Ολλανδία κοκαΐνης, κρυμμένης σε φούρνο μικροκυμάτων.

Σήμερα, οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Σε βάρος του 49χρονου και του 22χρονου γιου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης (αγορά, κατοχή, αποστολή, μεταφορά και εισαγωγή) ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από άτομα που δρούσαν κατ’ επάγγελμα προσδοκώντας κέρδη άνω των 75.000 ευρώ. Σε βάρος της 40χρονης απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνέργειας στην παραπάνω πράξη.

Οι δύο ημεδαποί, πατέρας και γιος, κατηγορούνται ότι πήγαιναν σε ευρωπαϊκές χώρες και αγόραζαν ναρκωτικά, τα οποία στη συνέχεια εισήγαγαν στην χώρα και διακινούσαν στην Κρήτη. Συνελήφθησαν προχθές, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας, καθώς σε φορτηγό στον Προμαχώνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν δύο κιλά κοκαΐνη σε μορφή τούβλου. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε φούρνους μικροκυμάτων, οι οποίοι είχαν παραδοθεί σε μεταφορική εταιρεία, με αποδέκτη στην Αθήνα την 40χρονη από την Αλβανία.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος, επονομαζόμενος και «Εσκομπάρ της Κρήτης» είχε καταδικαστεί για ανάλογη υπόθεση, στην οποία είχε εμπλακεί και ο ανήλικος τότε γιος του. Αποφυλακίστηκε, ωστόσο, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και πλέον βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με τις διωκτικές αρχές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More