Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά

Με πλήθος θεατρικών παραστάσεων και μουσικών εκδηλώσεων από μαθητές σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά και με σύνθημα «Έχε το νου σου στο παιδί» ξεκινά το 11ο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουνίου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στις 19:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Θα τραγουδήσει η χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Κύριε Μπαμπά» από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σταυρούπολης.

«Το Φεστιβάλ του Δήμου Παύλου Μελά είναι ένας θεσμός που μετρά αρκετά χρόνια πίσω του. Η αντοχή στον χρόνο σημαίνει ότι γίνεται κάτι σημαντικό, ότι υπάρχει ουσία. Δίπλα σε αυτήν υπάρχει φαντασία, μεράκι, συμμετοχή, αυθεντικό ενδιαφέρον. Όλα εκείνα τα υλικά που κάνουν έναν θεσμό πετυχημένο. Είναι ο δικός μας τρόπος να δώσουμε χώρο στα παιδιά. Στη δική του δημιουργικότητα, στη δική τους οπτική, στις δικές τους ευαισθησίες και ανησυχίες. Και με τον τρόπο αυτό μπορούμε να τα “ακούσουμε”, να δούμε για λίγο μέσα από τα μάτια τους. Ό,τι περνά από το χέρι μας, αξίζει να το φτιάξουμε για τα παιδιά», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.

«Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά έρχεται να δώσει τον πρώτο λόγο στα παιδιά. Για περίπου ένα μήνα, οι μικροί συμπολίτες γίνονται μεγάλοι καλλιτέχνες. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, ζωγράφοι και συμπαίκτες, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που δίνει την ευκαιρία της δημιουργικής έκφρασης. Γιατί Παιδεία δεν είναι μόνο η γνώση και η μάθηση. Παιδεία είναι όλα αυτά που κάνουν τον άνθρωπο ολοκληρωμένο, δημιουργικό, κοινωνικό και χαρούμενο», τονίζει σε δήλωση της, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Έλενα Λαδοπούλου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παιδείας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More