Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 «Θωρακίζονται» ενεργειακά σχολικά κτήρια στην Κομοτηνή

70 κτήρια, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του δήμου Κομοτηνής, αντιμετωπίζουν έναν δύσκολο χειμώνα, ενώ ο Δήμος ετοιμάζει παρεμβάσεις για την ενεργειακή τους θωράκιση.

Πέρυσι τα ανοικτά παράθυρα στα σχολεία αύξησαν το ενεργειακό κόστος, αλλά φέτος η λειτουργία τους καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευτεί.

Ο Δημήτρης Καρασταύρου, αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δήμου Κομοτηνής, εξηγεί ότι με ίδιους πόρους των δημοτών τα σχολεία είναι λειτουργικά και αυτήν τη στιγμή υλοποιούνται εργασίες σε μια μεγάλη μονάδα στο 1ο γενικό Λύκειο και στο 2ο ΕΠΑΛ, εκτάσεως 6.200 τ.μ. που καθίσταται ενεργειακά αυτόνομο. Αυτό επιτυγχάνεται με πρόταση που έχει κατατεθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας – Θράκης και το έργο ύψους 2,5 εκ. ευρώ έχει ενταχθεί προς υλοποίηση. Ήδη βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης και αναμένεται προσωρινός ανάδοχος του έργου.

«Με τόσο μεγάλο κόστος δεν μπορούν να γίνουν επεμβάσεις σε όλες τις μονάδες. Αυτό δεν είναι εφικτό, απαιτούνται πολλά εκατομμύρια και τόσο ο προϋπολογισμός του Δήμου όσο και εκείνος από τα διάφορα τομεακά και περιφερειακά προγράμματα είναι συγκεκριμένος», σημειώνει ο κ. Καρασταύρου. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να θωρακιστούν σχολικές μονάδες κατασκευασμένες προ πολλών δεκαετιών, για να είναι λειτουργικές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More