Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορινθία: Ξεκινά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού μετώπου

Tρεις διαδοχικές συμβάσεις για την έναρξη του μεγάλου έργου της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού μετώπου της Κορινθίας, υπογράφηκαν στο δημαρχείο της Κορίνθου.

Οι υπογραφές έγιναν παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, των δημάρχων Κορινθίων και Λουτρακίου, του προέδρου της ΔΕΥΑ Κορίνθου και των εργολάβων.

Οι συμβάσεις αφορούν το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων των οικισμών Γαλατακίου, Λουτρών Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρής, τα έργα αποχέτευσης των ακαθάρτων της Ισθμίας και τα έργα της μεταφοράς των λυμάτων Λουτρών Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρής και Ισθμίων στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, στους Αγίους Θεοδώρους. Πρόκειται για έργα, ύψους 18,1 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς από σήμερα ξεκινά ένα μείζονος σημασίας έργο υποδομής για την περιοχή του Ανατολικού Μετώπου του νομού μας με συνολικό προϋπολογισμό 18,1 εκατ. € που εξασφαλίσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και  Ενέργειας από κοινοτικούς πόρους.

Εξασφαλίσαμε ουσιαστικά την εξαρχής κατασκευή των εσωτερικών δικτύων συλλογής ακαθάρτων στους οικισμούς Γαλατακίου, Αλμυρής και Λουτρών Ωραίας Ελένης του Δήμου Κορινθίων και στον οικισμό της Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, όπως και τη μεταφορά των λυμάτων των παραπάνω οικισμών προς στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίων Θεοδώρων.

Σημειώνω ότι για το Γαλατάκι, την Κάτω Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης πρόκειται να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους πάνω από 32 χλμ. επί του οποίου θα γίνουν περί τις 1.500 ιδιωτικές συνδέσεις. Η Ισθμία και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν επίσης αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 19 χλμ., επί του οποίου θα γίνουν περί τις 500 ιδιωτικές συνδέσεις.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς μήκους 15 χλμ. που θα μεταφέρει τα λύματα από την Ισθμία, το Καλαμάκι, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Κάτω Αλμυρής στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει συνυπολογιστεί χρηματοδότηση για τις όποιες αρχαιολογικές εργασίεςκαι απαλλοτριώσεις ενδεχομένως απαιτηθούν κατά την εκτέλεση του έργου (…).

Ξεκινά στην Κορινθία το μεγάλο έργο της διαχείρισης των αστικών λυμάτων του ανατολικού μετώπου

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος δήλωσε:

Άλλο ένα μεγάλο έργο διαχείρισης αστικών λυμάτων στην Κορινθία, μετά από αυτό της κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Ξυλόκαστρο που ήδη κατασκευάζεται. Η αξία των έργων αυτών είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες και το περιβάλλον. Είναι έργα ποιότητα ζωής και πολιτισμού, που προσφέρουν σημαντική περιβαλλοντική προστασία.

Σήμερα στην πατρίδα μας με ευρωπαϊκούς πόρους, κατασκευάζονται πάνω από 200 έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων. Ο αριθμός των έργων που εκτελούνται πιστοποιούν ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη διαχείριση του χθες και περνά σε σύγχρονη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Μάλιστα ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε και τις απαιτήσεις της νέας οδηγίας, που προβλέπει ακόμα αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, αλλά και επαναχρησιμοποίηση του νερού για αρδευτικές ανάγκες (…).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More