Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ακροδεξιός Μπγιορν Χέκε καταδικάστηκε σε φυλάκιση 100 ημερών για χρήση ναζιστικού συνθήματος

Στα χαμηλά έπεσε ο ακροδεξιός εξτρεμιστής, Μπγιόρν Χέκε, πρόεδρος του AfD Θουριγγίας. Το Εφετείο του Χάλε τον καταδίκασε σε φυλάκιση 100 ημερών εξαγοράσιμων προς 130 ευρώ την ημέρα.

Ανταπίκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε εν γνώσει του το 2021 το ναζιστικό σύνθημα «Τα πάντα για την πατρίδα μας, τα πάντα για τη Σαξονία-Άνχαλτ, τα πάντα για τη Γερμανία». Το τελευταίο είναι απαγορευμένο στη Γερμανία σύνθημα των παραστρατιωτικών ταγμάτων μάχης «SA» του ναζιστικού κόμματος NSDAP. Ο 52χρονος καθηγητής ιστορίας γυμνασίου, που μπορεί νομικά να χαρακτηρίζεται «φασίστας», ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την προέλευση του συνθήματος.

Η ποινή κάτω των έξι μηνών δεν του στερεί το εκλογικό δικαίωμα στις περιφερειακές εκλογές στη Θουριγγία το Σεπτέμβριο. Οι οργανώσεις του AfD σε Θουριγγία, Σαξονία και Σαξονία-Άνχαλτ χαρακτηρίζονται από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος «αποδεδειγμένα εξτρεμιστικές ακροδεξιές». Στο μεταξύ και το παγγερμανικό AfD χαρακτηρίζεται «ύποπτο εξτρεμιστικό ακροδεξιό κόμμα» και η δράση του παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More