Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Λύσεις για κυκλοφοριακό και στάθμευση αναζητεί η δημοτική αρχή

Ξεκίνησε σήμερα από τις 7 το πρωί η εφαρμογή της κανονιστικής διάταξης που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στην πλατεία Δημαρχείου, μέχρι τις 10 το πρωί.

Το μέτρο που είχε εφαρμοστεί παλαιότερα σε μεγαλύτερη έκταση, στοχεύει στο να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις στάθμευσης από νωρίς το πρωί από εργαζόμενους στο κέντρο, ώστε να διευκολύνονται κυρίως οι επισκέπτες που θα επιχειρήσουν να επισκεφθούν το κέντρο αργότερα μέσα στο πρωί. Η απαγόρευση συνδυάζεται με τη δρομολόγηση μικρού λεωφορείου της ΡΟΔΑ από το λιμάνι της Ακαντιάς που υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης προς τη Μεσαιωνική Πόλη, το Μαντράκι και την πλατεία Δημαρχείου, δωρεάν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Είδα με χαρά, μετά τις 10 το πρωί να σταθμεύουν στην πλατεία πολλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει την τοπική αγορά και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους πολίτες» δήλωσε το μεσημέρι ο αναπληρωτής δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης.
Παράλληλα τόνισε ότι το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης απασχολεί τη δημοτική αρχή που θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των μελετών που υπάρχουν, για να εφαρμόσει αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες. «Θα αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα για να εφαρμόσουμε λύσεις μέσα στο φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Οι χώροι στάθμευσης όμως είναι δεδομένοι και θαύματα δεν γίνονται» είπε χαρακτηριστικά ο Στράτος Καρίκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More