Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον «αέρα» η εγγραφή εξήντα μαθητών Λυκείων της Ροδόπης  

Εξήντα μαθητές Λυκείου της Ροδόπης βρίσκονται στον «αέρα», καθώς δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους σε κάποιο από τα Λύκεια της επιλογής τους. Η εκκρεμότητα αυτή προέκυψε επειδή δεν υπήρξε δεύτερη περίοδος εγγραφών μετά την ολοκλήρωση της πρώτης, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Στην ουσία πρόκειται για το 15% των μαθητών Λυκείων της Ροδόπης.

Όπως ανέφερε στο  www.ertnews.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης η δημόσια κλήρωση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων μαθητών και μαθητριών στα ΕΠΑΛ της Κομοτηνής άφησε μαθητές εκτός. Χωρίς, όμως, οι διευθυντές αυτών των σχολικών μονάδων να έχουν καλύτερη εικόνα (εάν είχε δοθεί η δεύτερη παράταση εγγραφών θα την είχαν) για τον αριθμό των μαθητών τους, άρα και για τα τμήματα που θα δημιουργηθούν. «Θα βρεθούν με καθυστέρηση να επισημαίνουν στο Υπουργείο τα κενά που θα προκύψουν» είπε και εξήγησε ότι: «Ακόμη και δύο μαθητές παραπάνω να εγγραφούν μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στον αριθμό των τμημάτων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα προκύψει ανάγκη για μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών. Η κάλυψη, όμως, αυτών των επιπλέον κενών θα γίνει με καθυστέρηση» χαρακτηρίζοντας αναγκαία τη δεύτερη παράταση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε θετικό τους 8500 επιπλέον διορισμούς (6.000 στην ΠΕ και 2500 στην ΔΕ) αλλά και την έγκαιρη ανακοίνωση (σήμερα) των ονομάτων των 30.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More