Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα στατιστικά του Μέσι – Ρονάλντο μετά το φιλικό Παρί Σεν-Ζερμέν και Riyadh XI

Το χθεσινό μεταξύ Παρί Σεν-Ζερμέν και Riyadh XI (ομάδας αποτελούμενης από παίκτες της Αλ Νασρ και της Αλ Χιλάλ) ήταν η τριακοστή έβδομη συνάντηση μεταξύ των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, με την Παρί Σεν-Ζερμέν να παίρνει την νίκη σε ένα «γεμάτο» παιχνίδι με σκορ 5-4, δίνοντας στον Μέσι την νίκη νούμερο 17 στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ήταν ένας αγώνας που είδε και τους δύο μεγάλους αντιπάλους να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μέσι να πετυχαίνει 1 γκολ, το πρώτο του αγώνα και τον Ρονάλντο να πετυχαίνει 2, τα πρώτα του ως κάτοικος Σαουδικής Αραβίας.

Μέσι – Ρονάλντο στα μεταξύ τους παιχνίδια

Λιονέλ Μέσι

Ο Μέσι μετράει με την χθεσινή νίκη συνολικά 17 νίκες σε 37 παιχνίδια εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο, με 16 από αυτές να έρχονται με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και την χθεσινή με την φανέλα της Παρί Σεν-Ζερμέν.

Μαζί με το χθεσινό του γκολ, έφτασε τα 23 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ όσο αγωνίζεται στην Παρί Σεν-Ζερμέν, με τα άλλα 22 να έρχονται όσο ήταν ακόμη στους «μπλαουγκράνα». Έχει πετύχει 19 γκολ με το αριστερό του πόδι (το καλό του),3 με το δεξί, ενώ ένα με κεφαλιά, στον τελικό του UEFA Champions League το 2009, ενάντια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ρονάλντο. Έχει εκτελέσει 7 πέναλτι, έχοντας ευστοχήσει και στα 7.

Μάλιστα στις 23 Μαρτίου του 2014, σε ένα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα που είχε λήξει με σκορ 3-4, ο Μέσι πέτυχε το μοναδικό χατ-τρικ σε αγώνα μεταξύ των δύο.

Ο Μέσι επίσης έχει «σερβίρει» 12 γκολ σε συμπαίκτες του ως αντίπαλος του Ρονάλντο, με όλες τις ασίστ του να έρχονται όσο ακόμα ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να νικήσει στο ντεμπούτο του στην Σαουδική Αραβία, με αυτό το αποτέλεσμα να τον αφήνει στις 11 νίκες στους αγώνες μεταξύ του ίδιου και του Λιονέλ Μέσι. (Τα άλλα 9 παιχνίδια από τα 36 έχουν λήξει ισόπαλα)

Ωστόσο, με τα δύο γκολ που πέτυχε στον χθεσινό αγώνα, ο Ρονάλντο «έπιασε» τον Μέσι όσον αφορά τα μεταξύ τους γκολ, καθώς πλέον και αυτός έχει 23 γκολ. Έχει πετύχει 19 γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης, 2 με την Γιουβέντους και 2 με την Riyadh XI. Έχει βάλει 17 γκολ με το δεξί του πόδι (το καλό του), ενώ δύο του γκολ έχουν έρθει με κεφαλιά. Έχει εκτελέσει συνολικά 8 πέναλτι στις αναμετρήσεις των δύο, σκοράροντας 7 φορές από την άσπρη βούλα.

Όσον αφορά τις ασίστ, ο Ρονάλντο έχει δώσει μόνο 1 στις 37 αναμετρήσεις εναντίον του Μέσι, όντας κατά πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα ενάντια στον μεγάλο του αντίπαλο.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More